Merhaba arkadaşlar,

Uzun yıllar önce kısa bir süre wordpress kullanmıştım o nedenle çok fazla bir bilgim olmadan yeni bir sitemde kullanım kolaylığı nedeniyle wordpress'e geçtim.

Henüz 3-4 haftalık bir siteden bahsediyorum ve yeterli içeriğimiz henüz yok. Burada sormak istediğim sıralamalar ve google gibi getir seçeneği.

Bir içerik girdiğimde google gibi getir seçeneği ile sitem hemen indeksleniyor ve girdiğim içerik anahtar kelimemde mesela 150. sıradan giriyor ve 1 gün orada kalıp ertesi gün ilk 500'den çıkıyor. Sitemin ana sayfasıysa zaten ilk 500 içerisinde değil.

Bu normal bir durum mu ilerleyen zamanda kalıcı olma şansı nedir? Site içi seo konusunda gzip ve css düzenlemesi haricinde önemli bir problem yok, bunları da bu hafta düzenleyeceğiz. İçerik bakımından tamamı özgün olarak devam ediyoruz.

Google gibi getiri kullanmak ilerisi için bizim açımızdan problem yaratabilir mi? Bu gibi sorularla başbaşa kaldığımız için foruma danışmakta fayda gördüm.

Yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederiz.