15.11.2015
Bu gün dershaneden çıktım,studyoda geçirdiğim bir kaç saatin ardından müzik ile uğraşımda tamamlanmış oldu.. Eve geldikten sonra güzel taze bir çay eşliğinde yoğunluktan dolayı yoğunlaşamadığım projeme bir göz atmaya karar verdim.
Öncelikle artık backend dediğimiz sunucu tarafında çalışacak (bu kısımda bu olay php diline düşüyor)
projenin bel kemiği olan yapıları kurmaya başladım. Umuyorum ki bu sabah saat 4-5 sularında büyük kısmıda bitmiş olacak.. Peki ne yapıyorum ?

Öncelikle formlardan gelecek olan verileri filtreleyecek bazı fonksiyonlar oluşturdum(Hazır fonksiyon kullanmak her zaman doğru çözüm değildir,UNUTMAYIN!),Ayrıca kullanıcıların şifre bilgilerini de kendi kafamda kurmuş olduğum bir algoritma ile şifreledim. Bu kısmı bu kadar üstüne basa basa yazmamdaki sebep şu,bu tarz bir projede güvenlik inanılmaz derecede önemli. Özen göstermek şart..
Ayrıca fazla kod kalabalığı olmaması için kullanacağım diğer fonksiyonlarıda bir class yapısı içinde topladım,bu şekilde daha temiz bir çalışma ortamına sahip oldum.
üye kayıt ve giriş işlemlerini de tamamladım bu işlemlerden sonrası temelde mantıken veri çek,ekle,güncelle,sil ve bazı küçük matematik işlemlerinden ibaret(Aslında en temele indiğinizde her tür oyunun çalışma sisteminin bundan ibaret olduğunu anlayacaksınız.) bu yüzden sabah karşı çok büyük bir kısmını bitirebileceğime inanıyorum.. İyi geceler dilerim sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin..