lostyazilim
tr.link

Google gibi getir ve istikrarsız sıralamalar

6 Mesajlar 889 Okunma
lstbozum
tr.link

dtmuratcan dtmuratcan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Doktor
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 517
  • Beğeniler 487 / 104
  • Ticaret 10, (%100)
Merhaba arkadaşlar,

Uzun yıllar önce kısa bir süre wordpress kullanmıştım o nedenle çok fazla bir bilgim olmadan yeni bir sitemde kullanım kolaylığı nedeniyle wordpress'e geçtim.

Henüz 3-4 haftalık bir siteden bahsediyorum ve yeterli içeriğimiz henüz yok. Burada sormak istediğim sıralamalar ve google gibi getir seçeneği.

Bir içerik girdiğimde google gibi getir seçeneği ile sitem hemen indeksleniyor ve girdiğim içerik anahtar kelimemde mesela 150. sıradan giriyor ve 1 gün orada kalıp ertesi gün ilk 500'den çıkıyor. Sitemin ana sayfasıysa zaten ilk 500 içerisinde değil.

Bu normal bir durum mu ilerleyen zamanda kalıcı olma şansı nedir? Site içi seo konusunda gzip ve css düzenlemesi haricinde önemli bir problem yok, bunları da bu hafta düzenleyeceğiz. İçerik bakımından tamamı özgün olarak devam ediyoruz.

Google gibi getiri kullanmak ilerisi için bizim açımızdan problem yaratabilir mi? Bu gibi sorularla başbaşa kaldığımız için foruma danışmakta fayda gördüm.

Yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederiz.

wmaraci
reklam

KursunKalemm KursunKalemm WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Webmaster, Blogger
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad G** İ**
  • Mesajlar 487
  • Beğeniler 90 / 255
  • Ticaret 21, (%100)
Google gibi getir seçeneği hiçbir problem yaratmaz. Ben yıllardır kullanıyorum. Bende alışkanlık gibi bir şey oldu. Sitemi sevdirmeye başardım, yazılarım google gibi getir yapmasam bile en geç 1 saat içinde index alıyor. Ben yine de kullanıyorum bu işlevi.

Google gibi getir, bir nevi "hoop birader, yeni yazı girdim ben, gel bi bak müsaitsen" demek gibi bir şey. Zararı olmaz. Zaten zararı olsa, google bu işleve "günde en fazla 10 kere kullanabilirsiniz" gibisinden sınırlama getirirdi.
dtmuratcan

kişi bu mesajı beğendi.

Simurg Simurg Yazılım Mühendisi Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** C**
  • Mesajlar 1109
  • Beğeniler 169 / 168
  • Ticaret 19, (%100)
bende yapıyorum sorun olmadı hiç 1 gün bekliom indexlemezse google gibi getir yapıyorum
dtmuratcan

kişi bu mesajı beğendi.

dtmuratcan dtmuratcan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Doktor
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 517
  • Beğeniler 487 / 104
  • Ticaret 10, (%100)

Kurşun Kalem adlı üyeden alıntı

Google gibi getir seçeneği hiçbir problem yaratmaz. Ben yıllardır kullanıyorum. Bende alışkanlık gibi bir şey oldu. Sitemi sevdirmeye başardım, yazılarım google gibi getir yapmasam bile en geç 1 saat içinde index alıyor. Ben yine de kullanıyorum bu işlevi.

Google gibi getir, bir nevi "hoop birader, yeni yazı girdim ben, gel bi bak müsaitsen" demek gibi bir şey. Zararı olmaz. Zaten zararı olsa, google bu işleve "günde en fazla 10 kere kullanabilirsiniz" gibisinden sınırlama getirirdi.

Teşekkür ederim arkadaşlar, ben de bu şekilde düşünüp yayınlarken google gibi getir yapıyorum.

Peki sıralamalardaki değişiklik ve kaybolma neden kaynaklanıyor sizce?

wmaraci
wmaraci

BiELOF BiELOF Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek Makine Modelcisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 872
  • Beğeniler 85 / 359
  • Ticaret 2, (%50)
Google gibi getir ve istikrarsız sıralamalar

Bende hiç kullanmıyorum oldukça da istikrarlı sıralamalarda buluyorum kendimi. :D

metin2bloguns metin2bloguns Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad B** Z**
  • Mesajlar 315
  • Beğeniler 41 / 42
  • Ticaret 11, (%73)

Kurşun Kalem adlı üyeden alıntı

Aynen hocam bendede bağımlılık yaptı, bi konu girdigimde google gibi getir'le dizine yollamassam suçluluk psikolojisi yaşıyorum resmen

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al