Spam Trafik Engelleme Spam İp Listeleme

Merhaba arkadaşlar. Yine sizler için özenerek hazırladığım bir konuyla karşınızdayım Uz Adam çalışıyor :) Spam hitleri engellem konusunda yazılan yazılarda bir çok arkadaşın sıkıntı çektiğini gördüm. Spam Trafik Engelleme Spam İp Listeleme konusunda başka arkadaşlarımın değinmediği bir konuya değinelim istedim.

Spam hit nedir, ne değildir sorularını geçmek durumundayım. Eğer istek olursa veya ihtiyaç başka yazımda konu edinirim. Ne dedik size çok uz bilgiler vermek için bu siteyi açtık. Her yerde bulunana bilgilerin ve yöntemlerin dışına çıkmak zorundayız. Bazı arkdaşlarımızın hatalarımızı bulmasından hoşnutuz. Fakat her bir haltı bilir gibi ukalaca yorum yapacak kişilere ihtiyacımız yok. Yorum olsunda sövseler de razıyım diyen blogculardan değiliz. Birbirimize faydamızın dokunması adına beyin fırtınası için yorumlarınızı bekliyoruz. Gelelim Spam Trafik Engelleme ve Spam İp Listeleme konusuna.

Spam Trafik Engelleme Neden Önemli

Arkadaşlar seo artık seo değil. Coğrafyada bize öğretmişlerdi. Toprak canlıdır. O zaman hocaya öyle bir bakış attım ki adam kendini yokladı acaba yanlışım mı var diye. Ama doğruymuş ya. Toprak canlıymış. İşte arkadaşlar seo da artık bir canlı. Seo her gün kendini yenileyen ve gelişen sonu nereye varacak bilinmeyen değişik ve agrasif bir yaratık. Her sene seo konusunda farklı güncellemeler ve kavramlar ortaya çıkıyor. İşte google denilen şirket insanlara asıl aradıklarını sunmayı öyle kafaya takmışlar ki artık site içinde yapılan eylemleri baz alarak sitelerimizin ne kadar değerli olduğunu ölçüyorlar. Alinin siteye ziyaretçi geliyor. Her sayfayı sonuna kadar okuyor. Sonra başka sayfada da aynı. Bir de yorum yapıyor. Ohh google diyor ki : “Bu site, site bee” Bizim ziyaretçiler sitede bir popup bekliyorlar ama “yorum yazmak ücretsizdir” diye.

Neyse sitedeki kullanıcıların aktiflik derecesi seo için ciddi bir kriter. Desem de hala işin temeli backlink bunu unutmayın. Kültür olarak dünyevi işlerde realist yaklaşım sahibiyimdir. Özgün içerik, site içi seo gibi sözler aslı olsa da dananın kuyruğu hala backlinkte kopuyor. Ama copyscape nedir ve siteliner nedir adlı yazılarımda site içi seo, özgünlük gibi değerlerin nasıl az ama çok önemli olduğunu yazmıştım. Ufak bir özet. Site içi seoda başarılı bir site bu konuda başarısız bir siteye göre arama motorları gözünde daha değerlidir ve baclinkten dolayı kolay kolay filtreye girmez. Bu yüzden napıyoruz ? Sitemizi google amcanın aşık olacağı bir şekilde süslüyoruz.

Yine konu dağıldı değil mi ? Haklısınız özür dilerim. Sizin faydalı bilgiye bu kadar çok ihtiyacınız yok. Siz taktiği alıp gidin. Günü kurtarın. Sonra yarını kurtaramadığınız için ağlayın. İsteyen okumak zorunda da değil neden sıkıntı edersiniz anlamam. Ben 5 saatimi verip yazıyorum arkadaşlar. Ama Ayten kızımız bir yerlerde benim sitemin seosu neden bozuk deyu halleniyor. Ayten kızım sen bu kafayla. . Neyse.

Normalda spam trafiği saymazsak sitemizin hemen çıkma oranı iyi olabilir. Aşağıda yeni açtığım sitemin örnek analizi var.

Gördüğünüz gibi Türkiye ziyaretçileri için hemen çıkma oranı %20 civarında iken bir çok ülkenin trafiğinde hemen çıkma oranı %100. Ayıp ya. ( Aytenin yurt dışından akrabaları bunlar. ) Bizim bunları engellememiz lazım ama nasıl ? Bu yazıda başka arkadaşların yapmadığıı şekilde yapacağız. Genelde refarans site bulunup engellenir veya ülkee bazlı engelleme olur. Bazı eklentiler sürekli hemne çıkma eğiliminde bulunan siteleri otomatik banlıyor.

Biz de bu emek kösteklerini banlayacağız hemde hepsinin ip adresini listeleyip banlicaz. Adana merkez patlıyo herkes. Bu neydi şimdi ya. Napalım türksel bile çalarken dinlete koymuş :)

Bu işlem için önce wp WassUp eklentimizi kuracağız. Bu bir sayaç eklentis arkadaşlar. Sonra bu eklentide örümcekleri ve belli ipleri sayma deyip sadece spam trafik yapan ipleri saydıracağız. Sonra php my admine gidip wassup tablosundan ipleri topluca alacağız. Tekrar sonra bu tabloyu notepadd ile tekilleştirip bu arada kaşla göz arasında kurduğumuz wp ban eklentisine ekleyeceğiz. İşlem bu kadar. Ama ben bu ipleri listelemeyi nasıl yaparım diye yaklaşık 32 saattir düşünüyorum. Şimdi ayten kızımız diyecek ” yuh be 32 bunu mu düşündün ?” Kızım biz işi gücü dükkanı aynı zamanda hatrı sayılır borçlarıı olan basit bir insanız. Öldükten sonra beynimizi incelerlerse görecekler çift çekirdek değil çiğdem tarlası gibi beynimiz var. O yüzden bu kadar uzun sürdü.

Evet wassup ı kurun arkadaşlar. Eğer kuruluysa dataları silin. Aşağıda resimde ayarlarını göstereceğim.

Ayarları böyle yaptığımızda genen olarak spamları sayacağız. Spam ipleri bulmak için yerel ziyaretçilerinizin en az aktif olduğu saatleri seçin. Ve dikkat edin. Bir arama motoru üzerinden gelen veya gerçek olduğuna inandığınız hitleri hemen listeden silin. Eklentinin ziyaret akışını gösteren kısmı şurası.

Gördüğünüz gibi Aytenin akrabası hain bot direk kayıt sayfama geliyor. Genellikle de hemn çıkıp gidiyor. Şu sağ köşedeki çarpı işareti mezkur (sözü edilen :) ) ziyareti siliyor. Gerçek hit olduğunu düşündüklerinizi buradan silin. Sonra veri tabınında ayıtlamakla uğraşmayın.

Şimdi cpanelden php myadmine gelip wassup tablolarını bulup dışarı aktaracağız. Bakın arkadaşlar tekra rica ediyorum öncelikle wassup ziyaretçi sekmesini iyice gözden geçirin. Gerçek olduğundan şüphelendiğiniz bir ipi köşedeki çarpı ile silin ki engelleyeceğimiz ipler içinde olmasın.

Şimdi bu ipleri dışarı aktarıyoruz.

Buraya diikat arkadaşlar Excel olarak aktarın. Başka bişey değil.

Sonra indirdiğimiz Excel i açıyoruz. İlk resim biraz karışık gelecek ama ikinci resimde bize asıl lazım olan kısmı göreceksiniz.

Evet bu kolonda iplerimiz bulunuyor.

Şimdi bu ipleri kopyalayıp notepadd e atın.

Satırları tek satır haline getirin yoksa işlemimizde hata olabilir. Her satırda tek ip olacak unutmayın. Şimdi burada birden çok kez geçen ipleri tekilleştireceğiz. Bunun için TexFX eklentisi yükü olmalı notepadde. Yukarıdaki ayarı biraz kurcalayınca siz de anlarsınız zaten. Normalde 2000 satır olan belge bir anda 300 e falan düşer anlarsınız ki çokul ipler tekilleştirilmiş. Ha bu kısma hiçr girmez de doğrudan kullanırsak nolur bu ipleri ? Bir şey olmaz ama 2000 satır ile şişirmeyelim değil mi.

Evet her şey hazır. Şimdi eklentiye gelip ekliyoruz ipleri. Bu eklenti de olabilir başka eklenti de. Ben bunu deneyeceğim. olmazsa doğrudan .htacces ile de engelleriz. Önemli olan bu spam ipleri listelemek idi ki başardık.

Herşey tamam. Burada aşağıdaki save butonu tıklayıp bu ipleri banladık.

Bakın ne kadar spam trafiği engellemiş. Yarım günlük rapor. Bu engelleme sayısı olan kısım ipleri eklediğiniz sayfada altta.

Arkadaşlar spam trafik engelleme işini ben böyle çözdüm. Aslında basit. Bunu bir kaç kez tekrarlarsanız büyük oranda ipi engellemiş olursunuz. Bu işi daha basit halletmenin yoları da olur mu ? Olabilir :) Uz Adam der ki : İş, cahiline zordur.

Son olarak şöyle bir durum da var. Bu ban eklentisi verimli olmazsa başka türlü engellemek gerekir. Bazen tek tük kaçırabiliyor. Bizim için önemli kısım bu ipleri bulmak. Bulduktan sonra banlarız her türlü.

Hep söylemek istemiştim. Tenk yu for vaçing. Tabi burada ne diyoruz riding. Çinceden sonra şu ingilizceyi halletsem güzel olacak gibi :)

Kaynak:

www.cokuz.com