'Two and a Half Men' dizisi ve birçok Hollywood filminde rol alan Amerikalı ünlü aktör Charlie Sheen, HIV pozitif olduğunu açıkladı.

NBC'nin 'Today' programına konuk olan Sheen, 4 yıl önce teşsih konduğunu belirtirken, "Baş ağrısından uyuyamıyor, sürekli terliyordum. Migren peşimi bıramıyordu. Önce beyin tümörü olduğunu düşündüm, buraya kadarmış dedim' diye konuştu.
Charlie Sheen, 8 yıl oynadığı popüler "Two and a Half Men" dizisinden uygunsuz davranışları nedeniyle atılmıştı.

HIV'in, yani “İnsan Bağışıklık Eksikliği Virüsü”nün, AIDS hastalığına neden olduğu 1984 yılında tespit edildi.

Vücudun savunma sistemine saldıran ve vücudun artık kendisini enfeksiyonlara karşı koruyamamasına neden olan HIV, bugüne kadar 36 milyon kişinin ölümüne neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün son verilerine göre de dünyada 3.34 milyonu çocuk olmak üzere toplam 35.3 milyon HIV taşıyıcısı var. Dünyada her gün ortalama 700 çocuğa virüs bulaşıyor.

HIV/AIDS hastalığına yakalananların yüzde 95'i düşük ya da orta gelirli ülkelerden. Hastalıktan en fazla etkilenen bölge ise Sahraaltı Afrika. Bu bölgede her 20 yetişkinden biri HIV taşıyıcısı.

Kaynak: AFP, Al Jazeera