Arkadaşlar merhaba,
Normalde back-end geliştirmeler yapıyorum ama kendime ait bir site hiç kurmadım. Şöyle ki rekabetin az olduğu yerel haber sitelerinde, gelirler daha çok yerel firmalarla anlaşılıp alınan reklamlardan sağlanıyor. Elimde yerel haber sitesi kurabileceğim bir domain de mevcut. Yalnız merak ettiğim şey, içerikleri alıp özgün bir şekilde yeniden tasarlarken, bütün bu içeriklere erişimi kolay yoldan sağlayan bir sistem falan var mı?
Yani tek tek girip haberleri alıp, özgün bir metin haline mi getirmeliyim. Bunu yaptığımda google tarafından herhangi bir kısıtlamaya maruz kalır mıyım? Bir de haberlerin yayınlanma durumu biraz daha geçe kaldığı için, diğer sitelerin önüne nasıl koyabiliyoruz ki kendi sitemizi bu şekildeyken?
Ayrıca bir değil birden fazla site açmayı düşünüyorum. Geliştiricisi kendim olacağım için sorun teşkil etmiyor. Kolayca kurulumun içinden çıkabilirim. Sizce bu şekilde açacağım siteler ne üzerine olmalı. Blog'a pek yanaşmak istemiyorum açıkçası.
Acaba e-ticaret sitesi kurup, belirli firmalarla satış ortaklığımı yapmalıyım. Yalnız kurulu sitelerine ortak olmak istemiyorum. Kendim yaratmak istiyorum böyle bi durumda da. Bu mantıklı mı?
Bu site gelirleri elde eden ve tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Teşekkürler.