İnsanlar ergenlik çağından sonra hayatlarında sürekli karşı cinsten birine ihtiyaç duyar bunun sebebi ise insanın duygularını paylaşma ve mutlu olma isteğidir ve bu istek evlilikle taçlandırılmak istenir. İnsanlar mutlu olmak ve evlenmek için kendilerine en uygun kişiyi ararlar veya hoşlandıkları aşık oldukları kişi ile mutlu olacağını zannederler peki bu sizi mutluluğa götürür mü? Mutlu olmak için mi birini ararız yoksa mutluluğu birinde mi ararız? Mutluluğun anahtarı aşk evliliğimi yoksa mantık evliliğimi

Bu sorunun cevabı aslında zor değil çevremize baktığımızda birçok evli çift görürüz. Bunların bir kısmı mutlu mesut bir hayat yaşarlar bir kısmı da boşanmaya kadar giden ve boşanma ile biten bir süreç yaşar bir kısmı ise sanki kağıt üzerinde evlidir duygusal hiçbir bağ ve paylaşım yoktur bunun sebebi insanların mantık evliliğimi yoksa aşk evliğimi sorusuna mantık evliliği cevabını vermeleridir.

Araştırmalar bu konuda ne diyor?

Araştırmalara göre aşk evlilikleri ile mantık evlilikleri karşılaştırılmış ve şaşırtıcı sonuçlar çıkartılmıştır.

İnsanların Mantık evliliğini mutluluğu birçok anlamda tatmış kişilerin sadece aile kavramını oluşturmak ve çocuk sahibi olmak için tercih ettikleri genelde bu tarz insanların orta yaş ve üzeri maddi kaygısı olmayan veya toplumca ünlü olarak bilinen kişilerin tercih ettiği saptanmış evliliklerinin kendi istedikleri süre boyunca sürdüğü ancak aşk mutluluk gibi kavramların arka planda kaldığı gözlemlenmiştir.

Aşk evliliği ise insanların genelde genç yaşlarda ve genç yaşlara nazaran daha az olarak ileri yaşlarda isteyerek mutluluk hayali dışında bir amaç gütmeden yaptığı evlilik olduğu sonucu ortaya çıkmış ve aşk evliliğini ayırt etme ve evlenme çağına gelen herkesin yaptığı evliliklerinin genelde mutlu bir şekilde devam ettiği eşlerin evlilik ve aile kavramlarını kutsal kabul edip yaşadıkları ve mutlu bir hayat hikayesi şeklinde geçen evlilik olduğu saptanmıştır.

Aşk evliliğimi yoksa mantık evliliğimi sorusuna aslında atalarımız parayla saadet olmaz lafıyla da gönderme yapmışlar ve aşk evliliğine toplumumuzda hep daha sıcak bakılmıştır. Çünkü aşk ve evlilik insanların hayat akışını değiştirmektedir ve aşkı bulup evlilikle taçlandırmak hayatımızdaki en büyük başarımız olmalıdır.


Kaynak : Aşk Birlikteliği Mi Mantık Birlikteliği Mi?