LikeSend adlı üyeden alıntı

Konuyu açan arkadaş doğru şeylerden bahsetmiş, sünniliğin tabiatında olan devlet seviciliği dışında sıkıntılı bir şey de söylememiş neden kızıyorsun ki ? ŞafakÇALIŞKAN uyup uymamak herkesin kendi iradesi sonuçta. Bu türe uymayan siteler kapatılsın denilmemiş, inancımıza göre haramdır demiş ki haklı yani, işimize gelmiyor olması onu helal kılmaz. Diyaneti dini bir otorite olarak kim tanıyor ki zaten ? Biz baş örtüsü eylemleri yaparken, devlete karşı gelmek doğru değil diye saçma salak açıklamalar yapıyorlardı o dönem, şans oyunları için devlet oynatırsa sakınca yoktur diyecek kadar düşkün bir kurum ne ara dini otorite olmuş ? Para karşılığı allah kelamını çarpıtan, hangi parti iktidarsa onun emrine isteğine göre fetva-görüş yayınlayan dandik bir yapı. Dediğin gibi içkiden gazinodan faiz gelirlerinden maaşını alan herifler. İnananlar diyanet için inanmıyor ki diyanetin yaptığı bizi ne ilgilendirir ? İnanıyorsan cezası da mükafatı da senin olur, inanmıyorsan da zaten hiç ilgilendiren bir durum yok yani :)

Allahın emirlerine karşı gelen adaletle davranmayan, faiz alan-veren, allahın emri olan örtünmeyi polisine askerine savcısına hakimine yasaklayan devlete hizmet de haramdır kardeşim, yani bulunduğumuz sistemde devlet sitelerini yapmak ona hizmet etmek doğru değildir. Siyasi ya da milliyetçi duygularla bunu yok sayıyor insanlar, oysa en temel haklarımıza bile karşı çıkan saygı göstermeyen bir rejim var. 2007 yılında annem örtülü diye askeriyeye ziyaretime alınmadı, kışladan içeri giremedi :) aynı sistem beni ise zorla askere aldı, şimdi bu sisteme hizmetin bir müslüman için doğru yanı var mı ?

Ayrıca diğer dinleri anlatıp bilgilendiren siteler için de bir sakınca olduğunu düşünmüyorum , nihayetinde öğrenmek sorgulamak düşünmek akıl kullanarak hayatı şekillendirmek ibadettir hatta mecburiyettir. Buna vesile olan öğretici siteler açmanın da bir zararı görünmüyor. Sürekli gizli bir sır saklıyor ya da insanları kandırıyor da gerçeği öğrenmemeleri için diğer tüm dinleri bilgileri saklıyor gibi bir izlenim bırakmak doğru değil.


imam-cemaat deyimi geldi aklıma.