Merhaba arkadaşlar, uzun bir zamandır wmaracı'nda yakalanan havanın hem temsilcisi hem de izleyicisiyim. Son zamanlarda ise bu birlikteliğin bozulma eğiliminde olduğunu farkettim. Bu kanıya nereden vardığımı kısaca açıklayayım:

Son zamanlarda forumdaki üyelerin açmış olduğu konularda güttükleri yardım etme amacı suistimal ediliyor ya da konuyu açan arkadaşın yaptığı gereksiz görülüyor. Bu elbette herkesin hakkı, birinin konusunu ya da verdiği bilgileri beğenmek zorunda değilsiniz ancak konuyu beğenmediğinizi ifade eden cümleleri daha etraflıca düşünerek kursanız herkes için fayda sağlamış olursunuz. Örnek veriyorum; "Yaptığın tasarımı hiç beğenmedim" ya da "Bu konu herkesin bildiği bir konu" gibi ifadeler biraz yersiz oluyor. Bunun yerine "Bilgilendirme için teşekkürler ancak bu bir çoğumuzun bildiği bir konu. Biraz daha ayrıntılı anlatırsanız hepimiz için daha iyi olur" ya da "Dostum tasarımının şurasını beğenmedim, sanki şöyle olsa daha iyi olurdu. Bir de öyle denesene" gibi ifadelerle hem karşımızdaki kişinin emeğini hiçe saymamış hem de şevkini kırmamış oluruz.
Her şeyi geçtim neticede ortada bir emek var. Bu kadar ucuz olmayalım...