Merhabalar, son zamanlarda bir çok fikir araştırdım. Kendime en uygun olan şeyi yapmaya karar verdim. İnternetten para kazanma fikri ile çıktığım bu yolda, aslında en uygun hedefin çok para kazanma değil, insanın sevdiği işi yapması gerektiğini öğrendim. Zaten hayatın her alanında böyle.

Kısaca konuya gireyim. Kişisel bir web sayfası yapmak istiyorum. Bütçem yeterli, bilgisayar ve internetle sürekli haşır neşirim. Web sitemi tamamen kendim tasarlamak istiyorum. Temasından tutun da kodlamasına kadar. Daha doğrusu, bir template satın alıp onun üzerinde kendimce değişiklikler yapmak istiyorum. Tabi uzun bir yolum var, yetecek sabrı da bulabilirim.

Bu sitede kendime özgü makaleler yazmak, uzmanı olduğum konularda insanları bilgilendirmek ve kendimce yorumlamak istiyorum. Yazının başında da dediğim gibi kesinlikle çok para kazanmak değil, sevdiğim işi yapmak istiyorum. Ayda 50 lira bile kazandırsa, belirli ve kültürlü, güzel bir kitleye hitap etmek, güzel dostluklar edinmek isterim. Para ikinci planda ve illa ki gelecektir diye tahmin ediyorum.

İlk sorum şudur, nasıl para kazanabilirim ? Google para kazanabilirim evet fakat nasıl ? İkinci olarak, kişisel bir web sitesi olacak demiştim. Anahtar kelimeler olarak neler seçmeliyim ?

Ayrıca bu işte yardıma ihtiyacım olacak. Kodlamalar, jQuery, CSS gibi konularda yardımcı olabilecek varsa özel mesaj atmasını rica ediyorum.

Bu işe gönül verebildiğim için sürekli ilgilenebileceğim. Kişisel web sitelerini inceledim ve çok güzel çalışmalar gördüm. Açıkçası özendim ve bende istedim diyebilirim. Ayrıca bu fikrim tutarsa ve güzel bir şekilde projemi devam ettirebilirsem, bu siteyi bir çok şey ile desteklemeyi de düşünüyorum. Fikir paylaşım forumu veya insanların içerik üretebileceği (onedio tarzı) bir web sitesi.

Fikirlerinizi benimle bu konu altında veya özel mesaj ile paylaşabilirsiniz. Bu çalışmalar için ortakta bulabileceğim için sorun olmayacaktır diye umuyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler. :)