dünya'nn en çok tükettiği tarımsal ürün

Soya ve soyadan elde edilen ürünlerin çoğunluğuna yakını GDO içerir. Aynı şekilde soya bir ülkeye GDO sokmanın en kolay ve hızlı yoludur.
Bu tip soya mucizesi, soyanın bitmeyen faydaları, soya şusu - busu şeklinde belgesellerle de, bir nevi kamuoyu oluşturuluyor.
Şu an Dünya'da tohum petrol ve doğalgazdan çok daha değerli. Finlandiya'da Rockefellar ve Bill Gates Vakfı'nın finanse ettiği bazı tohum bankaları mevcut. Bunlar ilk jenerasyon sağlıklı tohumları uzun yıllar muhafaza edecek şekilde geliştirilmiş yapılar.
Türkiye'de genelde kullanılan tohumlar İsrail tohumlarıdır. Zaten yerli tohum ekimi yasak. İsrail'den ithal edilen tohumlarda da ikinci ve üçüncü jenerasyonda ekinden artık dönüş alamıyorsunuz. Köyde büyüyenler bilirler. Türkiye'de yerli tohum ekildiği yıllarda her hasatta randıman alınabilirdi. Şu an artık böyle bir imkan yok. Dikkat ederseniz birçok ileriki yaşlarda yakalanan hastalıklar artık bebek ve çocuklarda da görülmeye başlandı.
Yani videodaki gibi öyle bir mucize besin durumu söz konusu değil. Bunlar tamamen gıda kartellerinin siparişiyle oluşturulan belgesel ve videolar.