Eveet bu botu kullanmış biri olarak size botun nasıl kullanılacağı ve ne eksiği olduğunu yazayım. Arkadaşlar. Çok basitte olsa bir kelimede backlink kullanmadan 12.sıradan 5.sıraya kadar geldim. Site 1 yıla yakındır hep aynı yerdeydi. Yorum botu ile 3 haftada yükseldi. Ha kelime zor değildi ama olsun bu işe yaradığını gösteriyor. Bunu kullanıp artı olarak özgün yazılarla sitenizi desteklerseniz botun bir zararı olmaz.
Amaa.
Asla hiç bir arama motorunun analiystc hizmetini kullanmayın. Ne google ne yandex. Bu analizlerde yorum yapanın ip adresi görülür. Ve fake olduğu anlaşılır.
En büyük asıl sıkıntı ise halledilebilir bir sıkıntı aslında.

Şimdi arkadaşlar yandex botları siteme bir giriyor 100 sayfa tarıyor. Tabi bu arada 10 tane yorum yapılıyor. Sitemde de metrica kullanıyorum :)
Olaya bakın. Siteye tek ziyaretçi girmemiş. 1 dk içinde 10 yorum yapılmış. Ve yorumları da bizzat yandex yapmış :)
Nasıl mı? Bot yorum için o anki ip adresini alıyor ya. O zaman sitede yandex botlar vardı. Bu yüzden site yandex botun ip adresini alıyor. Bu şekil açıkça deşifre olmak demektir.
Bu son bölümü bir daha okuyun.

Bir de şöyle bir durum var. Sitemin hiti 100 tekil. Normalde %5 çalıştırsam 5 yorum girecek. Fakat siteye belki günlük 1000 tane bot giriyor. Veya spam girişler oluyor. Sitede 100 ziyaretçi var. 50 yorum var. Ve mesela bir yazı yorum aldı. Bu yazıya bot daha sık geliyor. Bot daha sık geldikçe yorum sıklaşıyor. Yazılarımın birinde 700e yakın yorum var. Ama bu yazı neredeyse organik hit hiç almıyor.

Bu işde 2 kural var bence. Kesinlikle analiz kullanmayın.
Bir de bu eklentinin botları saymasına engel olmalıyız.
Botlar o kadar ayarsız ki. Yazıyı site haritasından cıkarsanız bile hala geliyorlar.

Bir tavsiyem de şu. Günlük 1 yorum türü yazın. regexleri çokça kullanıp günlük 1 yorum yazarsanız ayda 30 tür yorumunuz olur. Bunu biraz sürdürürseniz kısa sürede gerçek anlamda özgün olur. Sadece google değil. Kullanıcıları da düşünün.

Bu botları sayma işi kalkmadan çok canlar yakar bu eklenti :)