Decimas adlı üyeden alıntı

Yorum botunu denedim ve çalışma mantığı çok basit. %60 veya dahada artabilecek bir spam sorunu var. Yorumların tamamı bot olarak kayıtlara geçiyor. Organik yorumlar arama motorlarının gözünde daha değerlidir, bu botu kullanıp dünya sıralamasında 30 binlere kadar yükselen bir site 1 sene sonra kapatıldı. Spama düşen siteyi çıkartmak daha da zorlaştığı için anlık heveslerle bir çuval inciri berbat etmeyin derim. Yorumlar spam ziaretler spam sonuçta sitede spam olur.


resmen bi takım sağdan soldan duyduğun teknik terimi toplayıp cümle kurmuşsun.
İlk olarak botu yayına koyalı 3 ay oldu 1 sene sonra 30binlere çıkıp da spama düşen site hangisiymiş çok merak ettim. adam zaman makinasıyla sitesine geçen seneden mi kurmuş onu anlamadım. :D
ikincisi bot olarak kayda geçmek terimine bayıldım. konunun başlığında zaten bot olduğu yazıyor :D bot olarak kayda geçilmez spam olarak kayda geçilir. ve bunu 6 aydan önce fark bile edemezsin ki öyle bir durum day yok şuana kadar.
son olarak "Yorumlar spam ziaretler spam sonuçta sitede spam olur." spam adında bi deodarant markasının reklam metni gibi olmuş :D "erkeğin kokusu spam!"

sallayarak değil kesin verilerle konuşalım.

Ek Olarak:

kendoka adlı üyeden alıntı


Bu işde 2 kural var bence. Kesinlikle analiz kullanmayın.
Bir de bu eklentinin botları saymasına engel olmalıyız.


hocam haklısın botları da yorum yaptırıcak kişi olarak sayabilir bunu bi düşünücem. yandex yapıyor demişsin google botunda da aynı şey varmı hiç bakabildin mi ?



-----
Bu arada konu baya uzayıp gitmiş bu aralar çok yoğunum iki haftadır foruma bile ilk defa girebiliyorum kusura bakmayın. çok acil bişey olursa siteden bana ulaşabilirsiniz.