arslanturk0687 adlı üyeden alıntı

kendoka ve FRTKRKL şu adrese bakın. Gidin bir tarih öğretmenine sorun. Siz dersinize iyi çalışmamışsınız. Bu maddelerle şu an yapılanlar 2023 de bitecek. Fazla konuşmaya gerek yok. Ne söylesem anlamazsınız. Sonuçta nasıl duymak isterseniz öyle anlarsınız.


:D ya arkadaş insan gibi soru soruyoruz. Nedir bu atar bu tavır ? Hangi adrese bakacağız o da ortada yok ama bence sen tarih dersini iyi öğrenmemişsin. Anlayışın yanlış. Sen, ortada koskoca lozan anlaşması varken hem o günün Türkçesi hem bugünün, hem fransızca ve ingilizce , hala bunu bir hocadan öğrenmek kadar saçma bişr şey olamaz. İlla öğrenceksek zaten İlber hoca bu konuda gerekeni söyledi. İnsanları sınıflandırırken veya bir yargı sahibi olurken daha olgun davranman dileğiyle.

Ek Olarak:

brown adlı üyeden alıntı

Sizden istediğim, Lozan'ın kötü maddelerine tek bir örnek. Rica ediyorum, eminim hayatınızda bir kez bile okumadan çevrenizden duyduğunuz bilgilerle bunu söylüyorsunuz. Lozan'ın 2023'te bittiğine dair de herhangi bir madde yok.



Hocam aynı şeyi isteyen, yani bu iddia edilen şartları ve maddeleri duymak isteyen binlerce insan var. Bu binlerce insanın karşısında yine böyle hayali maddelerin varlığğından bahseden bi binler daha var. Neden bu kadar zor anlamıyorum ya. Dersin ki lozanın 54. yada 34 her ne zıkkımsa, işte madde, olay biter. Ama malesef okumak bizim halkımız için yapılacak en son ilmi çalışma. Bu halkın doğasında büyüklerinin sözlerine itibar etmekten daha öte bir ilim anlayışı yok.

Ha diğer yandan lozan tam anlamıyla bir başarı mı yoksa yenilgi mi bunu o dönemin şartlarına hakimce bir bakış çözümleyebilir. Bana göre yunanistana verilen haklar tamamen yanlış. Fakat bu bana göredir. Diğerlerinin iddia ettikleri 2023 ise nasıl bir hayaldir akıl alır gibi değil.