cagdastakis hocam tüm botları sayıyor. Yandex google farketmeksizin her botu 1 sayıyor ve belirlenen % üzerinden yorum yapıyor. Yani bu haliyle her türlü suistimale de açık. Mesela adam bir sitenin bu botu kullandığını bilse 1 saatte 1000 adet yorum yaptırabilir. Burada bir çok arkadaş kullanıyor ustam. Ben çıksam siteliner copyscape gibi analiz araçlarına siteyi bir taratsam onlarca bot gider. Benim rakamla "0" yazıyala "sıfır" hitli pek ilgilenmediğim bir sitem vardı. Onun üstünde denedim. Sadece bir yazıma 750 yorum oldu. Ortada hit yok sadece bot var. Kötü niyetli biri bu şekilde bir uğraşsa uçurabilir siteyi.

Madem bu işi yaptık en güzeliyle yapalım. Siz bu eklentinin botları saymasına engel olun. Ben yorum konusunda arkadaşlara yardımcı olayım. Ben şuan 500 farklı yorum kalıbı üzerinde çalışıyorum. Bitirdiğimde sitemde yorumları başlatacağım ve her gün üzerine ekleyeceğim. Bir süre sonra sadece google değil, siteye giren kullanıcılar bile gerçek sanacak.

Ha botlar olmazsa site nasıl yorum alacak diyebilirler. Arkadaşlar seo doğal olmaktır. Doğal ve faydalı. Şimdilik faydalı kısmını geçersek doğallık; bir sitenin normal hiti ile yorum sayısının orantılı olmasıdır değil mi? Benim gunlük 50 hit alan siteme günlük 5 yorum yeter. Ha siz daha hızlı olsun diyorsanız organik hit alın azıcık. Sitede kalma sürelerini 15 dk yapın. Bu halde günlük 50 hit gelsin. Bakmayın google anlar diyenlere. Sitemde hiç bir google ürünü yok, siteme doğrudan hit geliyor ve sayfaları geziyor. Google bundan haberdar bile değil ki ? Ha google üzerinden göndereceksen o teferruatlı bir iş. Dediğim gibi fazladan yorum istiyorsanız günlük 50 aylık 1500 hit alın. Para değil zaten. Kontrol sizde olsun botlarda değil :)