Anlaşmanın gizli kuralları falan yok sosyalist kesimler her zaman ki gibi sırf muhalefetlik olsun diye konuşuyor o kadar.

BKZ;
1- http://www.haberturk.com/yazarlar/murat-bardakci/761647-iste-lozanin-gizli-maddeleri ( Maddelerden sonra ki yazdıklarını okuyun)

2- http://lisederslerim.blogcu.com/lozan-baris-antlasmasi-lozan-baris-antlasmasi-nin-maddeleri/5178885 (Lise yıllarında öğretilen gerçek bilgileri içerir, uydurmalarınızı değil)

3- https://tr.wikipedia.org/wiki/Lozan_Antla%C5%9Fmas%C4%B1 (En sağlam bilgi kaynağı)

Bazı kesimler iktidarın oy alabilmek adına oynadığı bir oyun olduğu görüşünde 2023 seneryosunun. Eğer Lozan'ın gizli maddeleri olsaydı ve 2023'de Türkiye hakkında o maddeler anlaşmada yazılı olsaydı kusura bakmayın ama Tayyip ERDOĞAN bugün 2023'ü bekliyoruz demek yerine 2023'e kadar tüketeceğiz sloganları atardı.

2023 Türkiye'nin kurtuluş yılıdır, kaynaklarından, boğazlarından sonuna kadar yararlanma yılıdır. Senelerdir %50 ile iktidar olmuş bir parti kimsenin oyunu kazanmak için Türkiye'yi ateşe atmaz böyle bir konuda. Sevmeyebilirsiniz, desteklemeyebilirsiniz, takım tutar gibi parti sempatizanlığı da yapabilirsiniz ancak bu iktidarın %50 ile tek başına geldiği gerçeğini değiştirmeyecek. Ahmet DAVUTOĞLU böyle bir dönemde %49 oy aldıysa, 2023'de de iktidarda olacaklarından kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü bir sonra ki genel seçimler 2023'ün vaatleri olacak.

Herkesin görüşü, düşünceleri ve beklentileri farklıdır. Bugüne kadar sosyalizm'i savunan biri olarak, sosyalizm'e önem veren biri olarak söylüyorum; AKP hükümeti bu ülkenin başına gelmiş geçmiş bir nimettir, ben ve benim gibileri bile kendilerine çekmeyi başarmış üstün bir devlet adamlarıdır.