Kimisi korkuyor Doğalgazı keserlerse ne yapıcaz diye, Türkiye rusyanın bildiğim kadarıyla 2. en büyük doğalgaz müşterisi (kaynak) yani öyle kolay değil o işler. Böyle birşeyin söz konusu olması iki tarafıda üzer ancak en çok üzülen taraf Rusya olur.
Diğer bi konu da Rusya'nın yaptırımları yok uçak göndermeler vatandaşları çağırmalar, gemiler göndermeler, uçaksavarlar göndermeler. Türkiye'nin bu konudaki tutumunu doğru buluyorum adamlar ihlal etmedik diyor radar haritası gönderiyoruz, kurtulan pilot biz çağrı almadık diyor ses kaydını yayınlıyoruz ötesi değil çıkıp da ihlal ettiniz işte len biz öyle diyoruz demediler. Ancak görüyorum ki bütün yabancı kaynaklarda haberlerin altındaki yorumlarda Türkiye'ye küfretmeler yok ışid yanlısı sizde aynısınız gibi yorumlar bakıyorum bir sürü vatandaşımız da çat pat ingilizcesiyle küfrediyor. Demem o ki bu olaylardan sonra bütün kaynakları okumadan yorum yapan cahil insanlar sadece Türkiye'de yok ülkenizde beğenmediğiniz şeyler olabilir haklı olarak sitem edebilirsiniz ancak bu tür olaylar olduğunda her zamankinden daha fazla ülkemizin yararına olacak şeyler düşünmeliyiz.
Putin'in bu tavrının uzun sürmeyeceği kanaatindeyim, onlar bize muhtaç bizde onlar kadar olmasak da onlara muhtacız.