:D güzel anlatıyorsun da gaz olayında atladığın bir husus var. Elektrik olmazsa üretim durur. Batışlar başlar, batışlar yanında işsizliği getirir, bir anda ekonomimiz çöker. Yani iş sadece kömür ve 12 saat elektriksiz kalmakla çözülecek kadar basit değil.

İşler daha da kötü noktalara varmazsa Rusya gazı falan kesmez aksaklıklar ile cezalandırır, diplomasi ile cezalandırır bir çok anlamda zor duruma sokar. Onun yerine senden aldıklarını almayarak daha akıllıca hamleler yapıyor. Biliyor ki bu yaptıklarını bırak savaşa bile girsek Türkiye gazı artık senden almıyorum diyebilecek pozisyonda değil.

El kol sallayarak girip çıktığımız Suriyeye artık adım atamıyor duruma geldik bu yeterince büyük bir ceza yönetim için. Artık cihadçılara ne silah ne insani yardım bir halt gönderemeyiz, dolayısıyla savaş bizim için sonlanmış oldu gibi bişey. Ya Rusya ile savaşı göze alarak devam ederiz ya da kaybedişi kabullenir Rusya ile ilişkileri düzetlmenin yollarını ararız. Nasıl ki Türkiyenin Suriye halkıyla bir sorunu yok tek sorunu yönetimle, Rusyanın da Türkiye halkı ile bir sorunu yok tek sorunu yönetimle ve hayallerini planlarını yıkarak, ekonomik yaptırımlarla içeriden halkı yönetime karşı baskıya zorlayarak yönetimi köşeye sıkıştırmaya çalışacak.

Ekonomik olarak karşılıklı ticaretten onun menfaati rakamsal olarak daha büyük fakat bütçelere oranlarsak onların sakalı bizim kolumuz gibi bir durum var. Ayrıca ruslar savaş durumunda bile batıyla kıyaslanmayacak kadar asil davranmışlardır, karadenizin kuzeyi ve doğu anadoluda yaşayanların ataları dedeleri anlatmışsa iyi bilirler, kimsenin ne malına ne namusuna tek bir alçaklıkları olmamıştır, ufacık bir terbiyesizlik yapan askerlerini bile komutanları idam ile cezalandırmıştır. Amerika gibi dostumuz olacağına Rusya gibi düşmanımız olsun sorun değil. Bu olaylar sayesinde bir çoğumuzun rahatsız olduğu politikalar da sonlanmış oldu işte, başka da hiç bir güç bizi Suriyeden böyle uzaklaştıramazdı, vardır bunda da bir hayır.