Savaşlarda insan ölür. Savaşlar güzel değildir. Ama savaşlar insan öldürerek yapılır. Işıd da bunu yapıyor. Savaşıyor öldürüyor. Amerikanın ırakta yaptığı neyi yaptı. Medyada çıkan hindistan düğün fotoğraflarına ışıdın köle pazarı hikayelerine inanmadıysanız ışıdın yaptıkları amerika ile karşılaştırılamaz. Ne bekliyorsunuz anlamıyorum ki. Savaş sahasında yakaladıkları esiri serbset mi bıraksınlar. Dünyanın hangi gücü bunu yapar ? Adam savaşıyor. Daha düne kadar rusya da savaşıyordu. Amerika hala savaşıyor. Sebepleri geçersiz ama eğer savaşıyorsan düşmanını öldürmek zorunda kalırsın. Amerika öldürürken organlarına zarar gelmesin diye dikkat ediyordu ışıd etmiyor. Aradaki fark bu. Ama ben ışıdın hiç bir zaman kadınları ceza evine atıp 20 kişiyle tecavüz ettiğini duymadım. Bu konuda duyduklarımızda sağ sol farketmeksizin bir kaç hafta sonra yalanlanıyor zaten.

İşte sizin bakışınız da aynı. 2002-3-4-5 yıllarında amerikanın ırakta yaptığı zulmu yakın tarih hiç bir yerde görmüş değil. İsrailin yıllardır kutsal topraklarda yaptığı zulmu dünya başka yerde görmedi. Ama size ve bir çok insana göre dünyada en zalim ışıd var. Işıddan kötüsü yok.

Siz bugün ışıdı böyle görüyorsunuz ama 100 sene sonra böyle bir devlet var olursa onlar atalarına ibretle bakacaklar ve belki övünecekler. Tıpkı bizim tarihimizde yaşanalar gibi. Youtubeda bir çok video var. Türklerin tarihte yaptıkları zulumleri kahramanlık gibi anlatan. Her kavmin iyisi de olur kötüsü de. İnsana değer katan eti kemiği değil kalbi ve aklıdır. Fakat insanlık kendi ırkının yaptıklarını kahramanlık, başkaları aynı şeyi yapınca şerefsizlik gibi görecek kadar körelmiş. Işıd bir savaş yapıyor ve savaş nasıl yapılıyorsa öyle yapıyor. Savaşta insan öldürülür.
Fakat amerika zorunda olduğu için değil keyif aldığı için bunları yapıyor.

Hala amerika nın son 30 senedir dünyanın bir çok ülkesinde yaptığı zulmu, ışıddan eksik görüyorsanız söyleyecek söz kalmamıştır. Allah ışıda da amerikaya da hakettiğini verecek.

Son 100 yılda.
Rusya Türk yurtlarında kırgız kazak gibi bölgelerde
Çin Türkistan bölgesinde
İngiltere hindistanda
Fransa mısırda
Türkiye kendi topraklarında kendi halkına
Zulmetti.

Bunların her birini teker teker inceleyin. Işıdla karşılaştırlamayacak kadar büyük zulümler yaptılar ve yapıyorlar.

Ama insanlar bir sakallı görünce "aha ışıd" derken, bir fransıza ingilize çinliye rusa amerikalıya bırakın nefreti tiksinmeyi neredeyse ağızlarının içine düşecekler.
Sadece bir cellatın 5 bine yakın insan astığı bir ülkede yaşıyoruz. Biraz daha gerçekçi olmak lazım acı da olsa. Işıdın ne eksiği var ki fransadan. Fransa mısırda zulmederken ses yok ışıd suriyede ederken dünya ayağa kalkıyor. Adaletin terazisi böyle şaşkınlık görmedi.
Tekrar söylüyorum. Ne ışıd ne diğer saydıklarım hiç biri benden değildir ben de onlardan değilim. En çok zulmü yapan en çok nefreti kazanandır. Bunların başında da ışıd değil amerika var