takiplekazan adlı üyeden alıntı
Hocam şimdi Türkiye'deki bazı sorunlardan bahsetmek istiyorum.1. Gençlerimiz genelleme yaparsak çok bilinçsiz. Ve anlamsız bir öz güvene sahip. Fikirlerin çoğu WC de fayans sayarken aklına geliyor insanların.
2. Geçen bir haber okudum İngiltere de bir kadın liseyi bırakmış sonra zengin felan olmuş. İşte çok çalışmış ama arada kendini de geliştirmiş. Akşamları üniversite de işletme bölümünde ders felan almış. Klasik zengin olma hikayesi ama ilgimi çeken güzel bir lafı var kadının. "Hangi işi yaparsan yap, yaptığın işi en iyi sen bil. En ince ayrıntısına kadar öğren." demiş kadın.
3. Şimdi sen themeforest gibi bir site yapamazsın Türkiye de. Çünkü oraya kimse kendi yaptığı temayı eklemez. Ordan burdan kırılmış temaları toplayıp sisteminde satmaya çalışır.
4. Geçen Rusya ile savaşırsak gibi bir haber vardı. Ülkemizde 35 Milyon savaşacak adam varmış. Sende bir iş yaptığında 35 Milyon adamla savaşmak zorundasın. Çünkü herkesin bir hayali var. ZENGİN olmak. Ferrarilere binmek, en güzel mankenlerle gezmek. Ve bunları en azami şekilde, emek harcamayarak yapmak isteyen 35 Milyonluk bir kitle...
5. Kimse yan komşusunun zengin olmasını istemez. Çünkü o zengin olursa sen fakir görünürsün. O nedenle sen temiz düşüncelerinle ülkemiz için bir şeyler yapmak isterken en büyük engelcilerin bu ülkenin vatandaşları olacak. Trafikte sana yol vermemek için kaza yapmayı göze alan bir milletten çok fayda beklememek gerekli.
6. Projen mantıklı ama sende yapacağın işi çok araştırmamışsın. Şirket kuracaksın, vergi ödeyeceksin, adam çalıştıracaksın vs. Kenarda 50 Bin TL paran var ise dediklerini yapabilirsin. Yoksa 10 TL ye tema satacam bu işin patronu ben olacak diyorsan bariz hayal kırıklığına uğrarsın.
Bu işi yapacaksan boşver Türkiyeyi felan kendin için yap. Sonuçta bu işten para kazanınca parayı devlete bağışlamayacaksın. Şimdiden kolay gelsin.
Söyledikleriniz çok hoşuma gitti. Yorumunuz için teşekkür ederim. Ben size biraz daha kendimi açmak istiyorum. 8 yaşından beri bilgisayar başındayım ve bir gün sırf can sıkıntımı gidermek için html tasarımı yapmaya başladım 10-11 yaşındaydim yaklaşık. O günden sonra bir tutku oldu fakat ben engeller yüzünden bu işte çok geri kaldım, yetişemedim. Mobilya işine başladık. Şuan bir mobilya dükkanım var ve buradan yapılmış, söylediğiniz miktarlarda bir sermayem var. Şuanlık ekibi topluyoruz. Bir de çoğu kişinin aklına şöyle bir şey takılmış yanlış anlamayın eleştirmiyorum konuyu açıklığa kavuşturmak için. Bu sitede 100TL'lik temada olur. 10TL'likte. Fakat 10TL olan çöp bir tema değil, piyasada 50-60 TL civarında satılan temaların kalitesinde olur.
Yazınızı tekrar tekrar okuyacağım çok hoşuma gitti. Teşekkür ederim.
Birde şöyle bir durum söz konusu. 10TL fiyat biçmemizin sebebi reklam ve ilgi olurda satışları yüksek olursa sürümden kazanma gibi bir durumda mevcut. Eğer senede 1 tane 10TL'lik tema satışı olursa veya herhangi bir olumsuz durum olursa bu temanında mecbur olarak fiyatının yükseltilmesi gerekiyor.