takiplekazan adlı üyeden alıntı
Hocam şimdi Türkiye'deki bazı sorunlardan bahsetmek istiyorum.1. Gençlerimiz genelleme yaparsak çok bilinçsiz. Ve anlamsız bir öz güvene sahip. Fikirlerin çoğu WC de fayans sayarken aklına geliyor insanların.
2. Geçen bir haber okudum İngiltere de bir kadın liseyi bırakmış sonra zengin felan olmuş. İşte çok çalışmış ama arada kendini de geliştirmiş. Akşamları üniversite de işletme bölümünde ders felan almış. Klasik zengin olma hikayesi ama ilgimi çeken güzel bir lafı var kadının. "Hangi işi yaparsan yap, yaptığın işi en iyi sen bil. En ince ayrıntısına kadar öğren." demiş kadın.
3. Şimdi sen themeforest gibi bir site yapamazsın Türkiye de. Çünkü oraya kimse kendi yaptığı temayı eklemez. Ordan burdan kırılmış temaları toplayıp sisteminde satmaya çalışır.
4. Geçen Rusya ile savaşırsak gibi bir haber vardı. Ülkemizde 35 Milyon savaşacak adam varmış. Sende bir iş yaptığında 35 Milyon adamla savaşmak zorundasın. Çünkü herkesin bir hayali var. ZENGİN olmak. Ferrarilere binmek, en güzel mankenlerle gezmek. Ve bunları en azami şekilde, emek harcamayarak yapmak isteyen 35 Milyonluk bir kitle...
5. Kimse yan komşusunun zengin olmasını istemez. Çünkü o zengin olursa sen fakir görünürsün. O nedenle sen temiz düşüncelerinle ülkemiz için bir şeyler yapmak isterken en büyük engelcilerin bu ülkenin vatandaşları olacak. Trafikte sana yol vermemek için kaza yapmayı göze alan bir milletten çok fayda beklememek gerekli.
6. Projen mantıklı ama sende yapacağın işi çok araştırmamışsın. Şirket kuracaksın, vergi ödeyeceksin, adam çalıştıracaksın vs. Kenarda 50 Bin TL paran var ise dediklerini yapabilirsin. Yoksa 10 TL ye tema satacam bu işin patronu ben olacak diyorsan bariz hayal kırıklığına uğrarsın.
Bu işi yapacaksan boşver Türkiyeyi felan kendin için yap. Sonuçta bu işten para kazanınca parayı devlete bağışlamayacaksın. Şimdiden kolay gelsin.
Arkadaşlar. İnsanın en büyük engeli kendisidir. Kendinize "yapamayacağım ben, bak bu kadar olumsuz durum var " derseniz zaten yapamayacaksınızdır. Önemli olan şudur. İşi yapmak isteyip istemediğiniz. istiyor musunuz? yapın. ne kaybedersiniz? 2000 TL . giden 2000 TL size hayatınız boyunca hiç unutmayacağınız bir farkındalık verir.
Hemen zengin olmak hayali ile yanıp tutuşan ama olamayan kişi sayısı elbette fazla olacak. Zenginliğin en temel kuralı şudur. İşini kendin ve en iyi yapacaksın. kendini yetiştireceksin. çalışacaksın. düşeceksin, kalkacaksın. sonra zengin olacaksın. Bu forumda bir çok konuda okuyorum şu kadar para ile ne yapabilirim? diye. Boşverin siz bunları. Çalışın arkadaşlar. Fırsatları değerlendirin. siz yapmazsanız zaten başkası yapacak.
Bu arada bundan 10 yıl önceki hayalim olan bulut Ticari paket programı ( Paraşüt ) ben yapmadığım için başkaları yaptı. işte size örnek. hadi kolay gelsin.