Bu sene bitirme projesiyle uğraşıyorum, aklımda projede de uygulanabilecek bir fikir var arkadaşlar. Bilen arkadaşların mümkünse yardım etmesini rica ediyorum.
Proje de hemşirelerin vardiyasını; onların tercihlerine göre dizayn etmeye uğraşıyoruz. Benim aklımda her hemşireye bir şifre verip; internet üzerinden çalışmak istemedikleri günleri seçebilecekleri bir site kurma var. Atıyorum 25 hemşiremiz bulunuyor ve hepsine kendilerine ait bir şifre verildi. Bu fikir proje için şart değil ama olursa güzel olur, hem hemşirelerin işini kolaylaştırmak, hem de var olan düzene kolaylık getirmesi açısından böyle bir şey istiyoruz. Olmazsa ne olur; eski düzen devam eder, hemşirelerin tercihleri tek tek elle matematiksel modele yazılır.
1- Mobil arayüz üzerinde güzel çalışabilecek bir websitesi açılacak. Websitenin ilk sayfasında bir text box ve giriş buttonu olacak. Bu text boxa hemşire kendisine verilen şifreyi doğru bir şekilde girerse 2. sayfa açılacak.
2- 2.sayfada ilk olarak hemşirenin ismi yazılı olacak altında da, o hafta çalışmak istemediği günleri seçebileceği 3 kutucuk olacak. Her 3 kutucuğu doldurmazsa veya 3 kutucuktan herhangi 2'si birbiriyle aynı olursa tekrar doldurmasını talep edecek. Eğer düzgün bir şekilde doldurulmuşsa gönder buttonuna basıldığında yeni sayfaya yönlendirecek.
3- Yeni sayfada yine hemşirenin ismi yazılı olacak ve tercihleriniz başarıyla kayıt altına alınmıştır diyecek. Tabii bu yapılan tercihleri benim de görmem gerekiyor.
4- Tercih işlemi gerçekleştikten sonra 1 hafta boyunca hemşire tercih değiştiremeyecek; yani tekrardan siteye girip şifresini yazdığında bu haftalık tercihiniz başarılı bir şekilde kaydedilmiştir uyarısı çıkacak.
5- Her hafta Pazar gecesi sistem sıfırlanıp, hemşireye bir sonraki haftanın tercihlerini yapma fırsatı verilecek.
Arkadaşlar 4. ve 5. madde şart değil, onlar kulağa biraz daha komplike geldiğinin farkındayım. İşin içine database girdiğinden dolayı çok bir bilgim yok bu konuda, tasarımı hiç önemli değil sadece mobil de düzgün bir şekilde çalışması kafi. Bilenlerin böyle bir siteyi tasarlarken ne kadar vakit harcayakları konusunda bilgilendirmesini ve mümkünse ve sizin çok zamanızı almayacaksa; bu konu hakkında yardım etmesini rica ediyorum, teşekkürler.
Tasarım şöyle bile olsa kafidir:
Not: İhtiyacı karşılar mı bilmiyorum ama Bluehost'ta hostingim bulunuyor.