lostyazilim
tr.link

Bilenler böyle bir siteyi kurmama yardımcı olabilir mi?

6 Mesajlar 781 Okunma
lstbozum
tr.link

Atlok Atlok WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** U**
  • Mesajlar 3
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Bu sene bitirme projesiyle uğraşıyorum, aklımda projede de uygulanabilecek bir fikir var arkadaşlar. Bilen arkadaşların mümkünse yardım etmesini rica ediyorum.

Proje de hemşirelerin vardiyasını; onların tercihlerine göre dizayn etmeye uğraşıyoruz. Benim aklımda her hemşireye bir şifre verip; internet üzerinden çalışmak istemedikleri günleri seçebilecekleri bir site kurma var. Atıyorum 25 hemşiremiz bulunuyor ve hepsine kendilerine ait bir şifre verildi. Bu fikir proje için şart değil ama olursa güzel olur, hem hemşirelerin işini kolaylaştırmak, hem de var olan düzene kolaylık getirmesi açısından böyle bir şey istiyoruz. Olmazsa ne olur; eski düzen devam eder, hemşirelerin tercihleri tek tek elle matematiksel modele yazılır.

1- Mobil arayüz üzerinde güzel çalışabilecek bir websitesi açılacak. Websitenin ilk sayfasında bir text box ve giriş buttonu olacak. Bu text boxa hemşire kendisine verilen şifreyi doğru bir şekilde girerse 2. sayfa açılacak.

2- 2.sayfada ilk olarak hemşirenin ismi yazılı olacak altında da, o hafta çalışmak istemediği günleri seçebileceği 3 kutucuk olacak. Her 3 kutucuğu doldurmazsa veya 3 kutucuktan herhangi 2'si birbiriyle aynı olursa tekrar doldurmasını talep edecek. Eğer düzgün bir şekilde doldurulmuşsa gönder buttonuna basıldığında yeni sayfaya yönlendirecek.

3- Yeni sayfada yine hemşirenin ismi yazılı olacak ve tercihleriniz başarıyla kayıt altına alınmıştır diyecek. Tabii bu yapılan tercihleri benim de görmem gerekiyor.

4- Tercih işlemi gerçekleştikten sonra 1 hafta boyunca hemşire tercih değiştiremeyecek; yani tekrardan siteye girip şifresini yazdığında bu haftalık tercihiniz başarılı bir şekilde kaydedilmiştir uyarısı çıkacak.

5- Her hafta Pazar gecesi sistem sıfırlanıp, hemşireye bir sonraki haftanın tercihlerini yapma fırsatı verilecek.

Arkadaşlar 4. ve 5. madde şart değil, onlar kulağa biraz daha komplike geldiğinin farkındayım. İşin içine database girdiğinden dolayı çok bir bilgim yok bu konuda, tasarımı hiç önemli değil sadece mobil de düzgün bir şekilde çalışması kafi. Bilenlerin böyle bir siteyi tasarlarken ne kadar vakit harcayakları konusunda bilgilendirmesini ve mümkünse ve sizin çok zamanızı almayacaksa; bu konu hakkında yardım etmesini rica ediyorum, teşekkürler.

Tasarım şöyle bile olsa kafidir:

Not: İhtiyacı karşılar mı bilmiyorum ama Bluehost'ta hostingim bulunuyor.

wmaraci
reklam

ismail03 ismail03 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Ameliyathane Hemşiresi
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad I** Ç**
  • Mesajlar 2633
  • Beğeniler 344 / 487
  • Ticaret 12, (%100)
üyelik paneli haric (o konuda kendime güvenim yok)hepsi yapılabilir diye düşünüyorum ki ben bunu kendi hastanem için geliştirdim :) yönetim bende kim nerde çalışıyor telefonları doktoru falan :)

alidebre alidebre www.alidebre.com Kullanıcı
  • Üyelik 26.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Bilgisayar/Web Programclığı
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 257
  • Beğeniler 8 / 46
  • Ticaret 0, (%0)
Tam olarak hangi dilde yazmanız gerekiyor aspx veya php?
Çok zor birşey değil basit aslında ama hemşireler izin günü seçerken hepsi aynı günü seçerse ne olur :)

PHP ise boş vaktimte yardımcı olabilirim

• Üyelik 28.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** U**
  • Mesajlar 3
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)

alidebre adlı üyeden alıntı

Tam olarak hangi dilde yazmanız gerekiyor aspx veya php?
Çok zor birşey değil basit aslında ama hemşireler izin günü seçerken hepsi aynı günü seçerse ne olur :)

PHP ise boş vaktimte yardımcı olabilirim

Hocam hiç farketmez hangisi daha kolayınıza geliyorsa. Dediğim gibi bluehost'ta hostingim var Wordpress harici hiç kullanmadım, umarım dediğiniz diller de kullanabilirim.

Aynı izin gününü seçmeleri hiç önemli değil, model ayarlayacak onu zaten. Amacımız bu tercih süresini daha efektif hâle getirmek, normal şartlarda da aynı izin gününü seçen birçok hemşire oluyordur eminim.

wmaraci
wmaraci

alidebre alidebre www.alidebre.com Kullanıcı
  • Üyelik 26.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Bilgisayar/Web Programclığı
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 257
  • Beğeniler 8 / 46
  • Ticaret 0, (%0)
Wordpress'ta php çalıştırır, yardımcı olmaya çalışayım bir iki gün içinde ufaktan bir şeyler yaparım iletişime geçerim siz bi mesaj bırakın şimdilik yeterlidir.

• Üyelik 28.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** U**
  • Mesajlar 3
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)

alidebre adlı üyeden alıntı

Wordpress'ta php çalıştırır, yardımcı olmaya çalışayım bir iki gün içinde ufaktan bir şeyler yaparım iletişime geçerim siz bi mesaj bırakın şimdilik yeterlidir.

Sağolun hocam mail bilgilerimi atıyorum şimdi, sağlıcakla kalın.

Ek Olarak: @alidebre hocam bana yardımcı oldu ve beklediğimden çok daha güzel ve çok daha kullanışlı bir şey ortaya çıktı. Kendisine buradan da teşekkür ediyorum.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al