%40 raporla sadece özel tertibatlı araçlar için indirim uygulanır

Ek Olarak: Engelliler %45 (yüzde 45) ÖTV indiriminden yararlanır. Bir örnek vermek gerekirse 40.000 Bin TL lik bir otomobili yaklaşık 26 bin TL’ye alabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gerekenkonu ÖTV muafiyetli araç alırken aynı marka ve model otomobil için bir den fazla bayiden fiyat alınır. Zira bayiler arası ÖTV hesaplamada değişik rakamlar çıkabiliyor. Birden fazla otomobil bayisinden fiyat alırsanız size en uygun fiyatla otomobil veren bayiyi seçme şansınızda olur.

Ek Olarak: Hangi Araçlar ÖTVİstisnasına Dahil dir?

- Motor silindir hacmi 1600 cm3 ü aşmayan binek otomobilleri,

- esas itibariyle insan taşımak üzere imal edilmiş diğer motorlu taşıtlar (steyşın vagon, arazi taşıtı ve jeepler dahil),

- motor silidir hacmi 2800 cm3’ü aşmayan eşya taşımaya mahsus taşıtlar, Motosikletler, mopedler ve bir yardımcı motoru bulunan tekerlekli taşıtlar’ın Sakatlık derecesi % 90 veya daha fazla olan malul ve engelliler veya bizzat kullanmak amacıyla sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malul ve engelliler tarafından, beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere yetkili satıcı veya galeriden satın alınmasında ÖTV tahsil edilmeyecektir.

ÖTV İndirimli Otomobil Almak İçin Özürlü Oranı Ne Olmalı?

Diğer tüm engelli haklarından yararlanabilmek için rapor (özürlü) oranının en az %40 olması gerekirken, ÖTV indirimli araç almak için böyle bir şart yoktur. Daha açık bir ifadeyse bir kişinin sağ el parmaklarından 4 tanesi yok ve bu kişiye %10 rapor verilse bile vites koluna yapılan özel düzenek sayesinde “özel donanıma girer” ve bu kişi ÖTV indirimli araç alabilir.