facebookun mysql kullandığını zannetmiyorum o kadar güce yetişemez o.

Üçünü de kullanıyoruz iş gereği,sıralamaya gelecek olusak;

oracle,mssql,postgresql bence.

Oracle, müthiş bir database mantığı. Bulunduğu sunucuda disklerden biri arıza bile verse o diski kullanmadan devam edebilen ve stabilitesi muazzam bir veritabanı yapısı. İmkanım olsa da herkes oracle kullansa. Tek tablosunda 114 milyar veri bulunan teklemeyen bir mucize.

Mssql, orta ölçekli işler için kullanılabilir. Oracle gibi yükü kaldıramaz bir süre sonra öff yeter be der. performansı iyidir, her türlü işinizde kullanın ancak büyük ölçekli işlerde girişmeyin( milyon data gerektiren işler için)

postgresql, karşılaştığım en yavaş database. Sürekli kopmalar, timeoutlar vs vs vs.. Reddit nasıl bunun üzerinden dönüyormuş anlamadım. Tek tablomuzda 500k veri varken o tabloya update atamıyor

Tecrübelerim de bu şekilde.

Merhaba, kontrol etmekte fayda var diye düşündüm:
https://www.mysql.com/customers/view/?id=757

Tabi sadece MySQL kullanmıyorlar. Son cümleme bakacak olursanız, harman yaptığını görebilirsiniz. Cassandra da kullanılıyor bol bol. Fakat birincil olarak MySQL.
Ayrıca MySQL'in bu kadar yükü kaldırmayacağını düşünmek büyük bir yanılgıdır bence sevgili VoyL

Reddit kaynak kodu GitHub üzerinden görülebilir. Kendi GitHub wikilerinden:
https://github.com/reddit/reddit/wiki/Install-guide#postgresql
"PostgreSQL is reddit's primary data store." ... şeklinde devam ediyor. Buradaki "primary" ifadesine de dikkat etmek lazım. Cassandra ile gene besleniyor Reddit :)

Bu tip durumlarda veritabanı mimarısı çok önemli oluyor. Sağlıklı çalışması açısından. Harmanlanabiliyorlar da veritabanları.
Ayrıca bu veritabanları açık kaynak kodlu oldukları için, büyük firmalar da müdahalelerde bulunabiliyorlar, kendilerine göre düzenleme imkanları da oluyor. Özelleştiriyorlar. Fakat Reddit blogunda okuduğuma göre, kendileri bir özelleştirmede bulunmamış.
Facebook'un ise az da olsa MySQL üzerinde özelleştirme yaptığını düşünüyorum.
Dinamik verileri Cassandra ile alıp, statik verileri MySQL'de tutuyor olabilirler.

Bilgi:
Cassandra Java tabanlı bir No-SQL projesidir. NoSQL'in açılımı Not only SQL olarak geçer. SQL'e hayır olarak değil. NoSQL, RDBMS'lerde (Relational Database Management Systems - İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemleri) SQL sorguları kullanılırken, NoSQL sistemlerde bu sorgular kullanılmaz. Ayrıntılı bilgi için MongoDB ve Cassandra incelenebilir.

Sağlıcakla.