Hepside oldukça iyi ilişkisel veritabanı servisleridir :)
Oracle, PostgreSQL, MySQL, SQLServer hepsini kullanmışlığım var. Yazılımcı olarak öyle aşırı haşır neşir olmasamda benim nazarımda Oracle ve PostgreSQL kendine has prosedürel dillerinden dolayı hep +1 adım önde olmuştur :)
Şuan çalıştığım şirket mikisoft ağırlıklı teknolojinin hakim olduğu bir şirket SQL Server var genellikle ve sıkıntısız çalışıyor üzerindeki yükte fena değil..
Hızlı, yavaş çalışması için çok fazla etken var..
Evvela en büyük faktör developer.. kötü bir database dizaynı yaptıktan sonra veritabanı ne yapsın yahu :)
tanık olduğum bir şey, MySQL MyISAM motoruydu sanırım.. kallavi bir lead dba abim optimizasyon yaptıydı, mongo'nun default ayarlarındaki select 'ten daha hızlı bir şekilde veri çektiydi.. milyarlık tablodan :)
PostgreSQL kısmını bayağı negatif algı var.. halbuki kişisel projelerimi hep onun üzerinde geliştiririm :) malum oracle paralı.. postgresql'in efektif optimize eden malum abimiz : Devrim Gündüz, ve postgres'i uçuran bir türk projesi : citusdata, incelemenizde fayda var.. yüksek hacimli data ile nasıl çalıştıkları ve topolojilerine dair bilgiler edinebilirsiniz..
Oracle çok ayrı bir dünya, girmiyorum bile..
SQLServer ise geçenlerde bir lead abiden öğrendiğim güzel bir servisi var.. kompakt olarak sql server paketi içinde geliyor sanırım.. SQL Server Insight gibi bir şeydi adı.. anlık data işlemek için yaptıkları yada satın alıp, pakete dahil ettikleri güzel bir servis.