selamlar genelde kendi seomu kendim yaparım. araştırırım, yardım isterim, yabancı kaynak okurum vb...
Ama bir kelimede üste çıkamadım üstelik kelime öyle zor ve aşırı rekabet olan bir kelime de değil. bende bir firmadan seo teklifi istemeye karar verdim prosedürleri nasıl falan diye merakta ettim.
Gelen mail ; (ok ile yazılanları ben yazdımç)
1 - Site İçi SEO Analizi --> Kategoriler, başlıklar, etiketler, açıklamaların kontrolü düzenlenmesi.
2 - Anahtar Kelime Tespiti --> kitap mı satıyorsunuz? keywordtool.io ya ''kitap'' yazın alın size anahtar kelime tesbiti.
3 - Anahtar Kelime Uyumlu Sayfa Tespiti --> Eğer kitap satıyorsanız site.com/kitap-satın-al diye bir sayfa olması gerekir bla bla bla
4 - Backlink Analizi --> ahrefs.com'a yazıyorsun site adresini al sana backlink analizi. hangi siteden, hangi kelimeden, ne gelmiş. nereye ne zaman backlink vermişsin, eklenen, çıkan vs.. her türlü olayı analiz ediyor sana.
5 - Webmaster Tools Analizi --> siten wt'ye eklimi, dil, sitemap, robot.txt var mı doğrumu vb...
6 - Mobil Uyumluluk Analizi --> :D (https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/?hl=tr)
7 - Google Hız Testi Analizi --> :D (https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?hl=tr)
8 - Sosyal Medya Analizleri --> :D facebook sayfanız var mı yok mu, varsa ne paylaşıyorsunuz ona bakıyorlar =)
9 - Kategori ve Ürün İncelemesi --> Ne sattığımı bana tekrar söyleyecekler :S
10 - Sektör ve Rakip Analizi --> aynı şekilde ahrefs.com'da rakiplerinizi aratarak onları da analiz edersiniz zaten.
11 - Rakiplerin Seo Kalite ve Stratejileri --> yine ahrefs.com, majestic.com bu işe yarıyor.
12 - Full Seo Checkup Analizi --> bu ne anlamadım, laf kalabalığı sanırım
Bunun için 200 TL + 2 hafta istiyorlar. Henüz seoya başlamadık, bu yalnızca hazırlık.
Bilmeyenler ve basit kelimeler için ideal bir rakam. Bir kaç maddesi yanızca laf kalabalığı olsa da çok değil.
Esas seo şimdi başlıyor;
Prestijli Haber Tanıtımları --> tanıtım yazısı
Tanıtım Yazıları --> tanıtım yazısı
Sektörel Tanıtımlar --> ve yine tanıtım yazısı
Micro Site Çalışmaları --> (paravan site) kitap mı satıyorsun? örnek kitapkolik.tumblr.com, kitaplarveben.blogspot.com gibi bloglar aç yazı gir ve ardından sitene link ver.
Sözlük Çalışmaları --> sözlük tanıtımı yapıyoruz.
Sosyal Medya Çalışmaları --> sosyal medya da bir şeyler paylaş.
Video Backlink Çalışmaları --> youtube, vimeo vs... video koy. bir kaç hafta sonra videodan link çık.
Rakip Backlink Çalışmaları --> ahresf den bak rakip nereden backlink almış sende al
İçerik İnceleme Çalışmaları --> laf kalabalığı
Site içi ve Site Dışı Yorum Çalışmaları --> yorum backlink al başka sitelerden(analiz ederseniz yorumların direk onaylandığı türkçe ve yabancı siteler var), farklı ip lerden kendi sitene yorum at.
buradan ne çıkarmamız gerekiyor peki? seo firmaları bu yazdıklarıma zaman ayıramayacaklar için var.
nasıl evde ekmek yapmak yerine fırından alıyorsak, seo ya zaman ayıramıyorsak seo firmasından yardım almalıyız.
kaynak: http://htacer.com/kendi-seonuzu-kendiniz-yapin/