Seo bir meslek olabilir ancak bu mesleğide herkes yapabilir.
Aslına bakarsanız Seo bir sanattır.Nasıl ki bir insan eline fırçasını alıp kendini geliştirerek ressam olma yolunda ilerliyorsa (örnekler çoğaltılabilir) Seo alanında çalışan insanlarda bu alanda elbette ki uzman olabilir.

Seo yaptırmak için gerekli midir ?

Seo = Sabır

Evet Seo sabırdır.Şu evrende hiçbirşey ol dedik mi olmadığı gibi sitelerde çık dedik mi 1.sayfa veya 1.sıraya çıkamıyor.O yüzden satılan Seo paketlerinden alanlar bir manada Sabır almış oluyor.Yani demek istediğim şudur ki önüne hazır bir sistem sunuluyor ve bir yapboz misali parçalar yerine yerleştiriliyor.(Bu ne demek ? >> Yani satan kişi kendi sistemini oturtmuş ve sizin websitenizi ilgili yerlere ekliyor) Bu kişininde hakkını yememek lazım sonuçta iki tarafta çabalıyor.

Herkes Seo yapabilir mi veya herkes Seo uzmanı olabilir mi ?


Seo uygulayabilmeniz için Akademik bilgilerle donatılmanıza,herhangi teorik sınavlara tabi tutulmanıza gerek yok.Seo zaten deneme yanılma yöntemidir.Denersiniz olmaz birdaha denersiniz yine olmaz.En sonunda bazı eksikleri görürsünüz.Hani demiştik ya yapboz işte o eksik parçayı tamamlarsınız ve faydasını görürsünüz.Kısacası herkes Seo bilgisine sahip olabilir.Seo uzmanı bence çok geniş bir kavram.
Bu kısım biraz eleştirili olacak ancak elinde PR4+5+ üstü 5-10 sitesi bulunan kişiler tanıtım yazısı + backlink ve sosyal imlemeler ile Seo uzmanı oldum sanıyorlar."Seo Uzman"lığının genişliğide burada başlıyor.Bilgi sınırsızdır o yüzden bazı kalıp bilgileri öğrenerek bireyler kendilerini uzman sanmamalılar.