PR nin bir önemi yok artık sadece sitenin eski olup olmadığını gösteriyor. Her backlinkin bir faydası vardır yeterki konunuz ile alakalı olsun.

Ama backlink koyacağınız siteyide bir inceleyin çünkü siz koyabiliyorsanız herkes koyabilir demektir. Adult backlink çıkışı olmuş mu, warez olmuşmu bakmak lazım.

Ben şahsım adıma herkesin kullandığı bu tür blog yada imleme sitelerini kullanmıyorum ve direk disavow ediyorum bu siteleri.

Nedeni ben faydasından çok zararını görürüm neden dersen; çok hit alan kelimelerde liderliğe oynuyorum buda çok fazla rakip demek.

Eğer ben bir imleme sitesine link koyabiliyorsam rakiplerimde koyabilir, her allahın günü acaba birisi "child p*" anchor'u ile bana backlink verip antiseo yapmışmıdır diye düşüneceğime başından bu siteleri bulup hepsini disavow etmek bana daha mantıklı geliyor.

Ama böyle bir derdin yoksa bırakabilirsin.

Ama en önemli serp kuralını unutmayalım.

Bu ay 10 adet backlink geldiyse diğer ay mutlaka en az 10 adet gelmesi lazım. Sürekli artarak gitmek lazım.

Bir an evvel çok hitim olsun diye 500 backlink almak bu yuzden çok zararlı 2. ay alamazsan patlarsın.

O yüzden 500 backlink alacağıma 1 adet 10 senelik pr9 (pr9 seçmemin sebebi zamanında o kadar iyiymişki google ona pr9 vermiş olmasıdır yoksa artık prnin önemi yok) siteden (mümkünse gov veya edu) backlink alıyorum.

2. Ay ise bu şekilde 2 siteden daha alıyorum bu şekilde ilerliyorum.