fersev adlı üyeden alıntı

dostum kusura kalma alma bayağı bir absürt bir yorum yapmışsın. Boşuna demiyorlar bizde ağzı olan konuşuyor diye.

Şimdi teşbihde hata olmaz derler ama senin yaptığın benzetme biraz saçmalık olmuş. Türkiye sanki bir terör örgütünü eğitiyor muş da, onlarda burda pkk'yı eğitirse nolurmuş gibi saçma bir benzetme yapmışsın.

İlk önce olayın ne olduğunu anlarsak daha zekice yorumlarda bulunabiliriz. Bir kere Türk askeri izinsiz gitmedi. Türk askeri yaklaşık bir yıldır onların imzalı ve anlaşmalı sözleşmesi ile orada eğitim veriyor.

İkinci olarak yapılan sevkiyet öyle abartırldığı gibi bir sevkiyat türü değil. bunun açıklamalarını defalarca yaptılar. Peki bir yıldır ne oldu da şimdi sesleri çıktı.

Konu şu " Bir yıldır bizim giriş çıkışlarımızı radar sistemi ile rahat seyredebiliyorlardı, ancak Aselsal mühendislerinin yaptığı çalışmalar ile artık bizi bu girişte tespit edemediler. Bütün mızmızlanmalar bunlardan"


Ben yorumumda bir absürtlük görmüyorum. Bize göre terör örgütü olmaması başkalarına göre de aynı anlamda olmaya bilir. YPG ve PKK da bir çok ülkeye göre terör örgütü değildir. Empati yapmak gerekiyor. Sonuçta adamların torağında askerlerimiz var ve ülkenin dini lideri sizleri istemiyoruz diyor. Bun da diretmenin mantığı nedir?