1- Alexa Toolbar


Format atar atmaz yaptığım ilk şeylerden biri. Google chrome yi kurar kurmaz hemen Alexa Toolbar‘ı Chrome eklentisini kurmak oluyor. Önemi varmı? Tabii var ve size oldukça kolaylıkda sağlıyor. Hemen sağ üst köşeden hangi siteye girerseniz girin tıklayıp sitenin alexa sıralamasına bakabiliyorsunuz. Bana göre Alexa toolbar 1.sırada en önemli Alexa düşürme yollarından birisidir. Okurlarınızında Alexa Toolbar kullanması önemli olduğundan sabit tanıdık okurlarınız var ise Alexa toolbar kullanmalarını rica edin.

2- Alexa Widget


Benimde blogumda sağ slider da gördüğünüz gibi sayaçlarımın yanında Alexa Widget yer alıyor. Alexa Widget siteye her girilişde Alexa ya bildirim gönderir bu sayede siteniz diğer sitelere göre daha ön adımda olacaktır.

3-Yoruma Teşfik


3. sırada yer alan kullanıcıları yorum yapmaya teşfik etmek. Buda benim için en önemli Alexa düşürme yollarından biri. Oldukça fazla kullanmaya çalışıyorum. Sitemde zaten bunun örneklerini görebilirsiniz. Kullanıcıları yorum yapmaya teşfik etmek Alexa düşürmeye nasıl yardımcı olur? derseniz hemen açıklayım. Hem google hem alexa tarafından oldukça önemli ne kadar sık yazı yazmakta buna benzer bir örnek fakat çok sık yazı yazamayıp sitenizi çok sık güncelleyemiyorsanız yorumlama sistemi bu durumda devreye giriyor ve sitenize yazı yazmasanız da sitenizi güncel tutmayı sağlıyor.

4- Lokasyon


Lokasyon’ da önemli bilgilerden biri. Türkçe bir site hazırlıyorsanız mutlaka TR lokasyon bir sunucuda barının. Backlinklerinizi buna göre alın.

5- Average – Toolbar Hız Seviyesi

Alexa Toolbar’ da bulunan sitenizin hızını gösterdiği kısımda sitenizin hızlı seviyesine ulaşmasını sağlayın.

6 – Sitenizi güncel tutun

Yorumlar dışında sitenize sürekli güncel tutmak özellikle aynı saatler aralığında yazı girmek sitenizi bir düzene ve bir otoriteye sahip olmasını sağlayacaktır.


Yorumlarınızı fikirlerinizi bekliyoyum. Kaynak


2 haftalık blogum - 12.12.2015