Merhabalar arkadaşlar uzun zamandır düşündüğüm ama maddi kaynağım olmadığı için faaliyete geçiremediğim projemi anlatmak isterim .

Yıllardır e-ticaret içerisinde bulunmaktayım gerek satış yaparak gerek ise alış yaparak . Bu süreç içerisinde yeri geldi dolandırıldım da dolandırılanllarıda gördüm .

Piyasada bu kadar e-ticaret faaliyetleri aktif iken kime nasıl güveneceğimizi düşünür olduk yada yaptığı iş ne kadar iyi ne kadar kötü diye kendi kendimize sorular sorduk .

Ya şöyle bir sistem olsaydı , webmaster Kimliği . Onaylı bir hesap global bazlı bir siteden güven ref. alınsaydı . Kişi kimdir ne iş yapar , bugüne kadar yaptığı faaliyetler ödemeler, ticaret yaptığı kişilerden ticaret puanı ve yorumlar olsaydı . Cep telefonundan iş adresi ve şirket bilgileri . Yapılan yorumlar kaldırılmayacak tabi ki silinmemesi gerekli.

Böyle bir güven veren webmaster kimlik sitesi sizce tutar mıydı . Sizler ticaret yaptığınız kişiden referans amaçlı bu bilgileri görmek ister miydiniz. Yada kendiniz için böyle bir sitede kimlik oluşturmak ister miydiniz.


Bu fikir için değerli yorumlarınızı bekliyorum . Destek olacak kişiler varsa görüşebiliriz.