Arkadaslar çok yanlış düşünüyorsunuz, polemik yaratma babinda söylemiyorum lakin suna inancımız olsun. Mā šāʾ Allāh(ما شاء الله) sözü birebir çevrildiğinde 'Allah'ın izniyle/isteğiyle' anlamına gelir ve İslam'daki 'kaza,kaderile hayır veşerrinAllah'tan geleceği' inancını vurgular.
Peki ülkemizi örnek göstereceğim; Ne kadar engelli kardeşlerimiz var ? Çevreniz de görüldüğünde sorun bakalım annesi ve babası akraba evliliği mi yapmış ? Kendimi örnek göstereceğim :) Teyzem amcasının oğlu ile evlenmiş dünyaya 3 evlat getirmişler. Bu 3 evlat 2 kız 1 erkek, 2 kızdan bir tanesi ile suan ben evliyim :) Babam dayisinin kızı ile evli :) 4 kardeşiz 2 erkek 2 kız hamd olsun sağlığımız çok iyi.
Daha benzer olayları var şimdi olumsuz yönleri söyleyeyim. Dayım akraba olmayan biri ile evlendi dünyaya 6 çocuk getirdi. Bu çocuklardan 2 tanesi en büyükleri özürlü olarak geldi. konuşmuyor, yuruyemiyor. En büyüğü benden 2 yaş büyük 31 yaşında diğeri ise benimle yasit 29 yaşında. Diğerlerinde birsey yok.
2. Bir vaka ise, babamın amcasının kızının da kızı; akraba olmayan biri ile evlendi dünyaya 1 çocuk getirdi çok sağlıklı tatlı mı tatlı bir erkek çocuğu. Ardından bundan 3 ay önce dünyaya bir evlat daha getirdi ve Daum sendromu, kalbi delik ve lekeli.
Sonuç ne peki ? Hersey allahtan gelmiyor mu ? Bu tür tanımlar tippin zirbalamalaridir bana göre, eğer seviyorsanız ve mutlu olacağınızı düşünüp mantığınız uyusuyorsa bu fikirlere kapılmayın. Kadere inananlar zaten böyle bir düşünce içerisine girmezler neden ? Yazılmış bir kaderi değiştiremezsin :)
Not: Değerli arkadaşlarım kimseyi hedef alarak birsey söylemedim sadece düşüncelerimi ve inandığım duygularımı ifade ettim. Bana katılanlar da olur, düşüncemi yanlış tabiri ile algılayan da saygım sonsuzdur. :)