Birincisi İslâm dini açısından bu yasak değil.
İkincisi 4 amcamın, amca kızlarıyla olan evliliklerinden olan 20'ye yakın çocuğunda engelli yok.
Bu şekilde kuzen evliliği yapanlarla diğer evliliklerden olma çocukların engelli olmalarına dair sağlıklı bir istatistik var mı? Çevremde bu şekilde bir şey gözlemlemedim. Bizim oralarda kuzen evliliği yaygındır.
Üçüncüsü kuzenimle evlenme konusunda baskı yaşadım. Küçükken onlarla iç içe ve kardeş gibi yakın büyüdüğümüzden, kuzenimin çoktan kabul etmiş olmasına rağmen evlenmedim.
Demem o ki bu konuda yasak yok. Engelli çocuk mevzusuna inanmıyorum. Ama bence akrabalık ilişkisi olmayan insanlar arasında evlilikler olmalı ki hısımlık-akrabalık müessesesi gelişsin. Zaten akrabayız neden bi daha akraba olalım ki? :) Ama insan kuzenine aşık olamaz mı? Elbette olabilir. Olmuşsa gitsin evlensin.

Bu konuda sorulan bir soruya verilen şu cevabı gayet doğru buldum bakın ne diyor: İşte bazen olabilir ki, kuzenler bir çatı altında yetişmişliğin verdiği duyguyla birbirlerini çok yâkın hissederler ve birbirlerine karşı gerekli cinsel uyarılmayı yaşamazlar. Bu gün eğer sakat doğumlar yakın evliliklerde daha çok gözüküyorsa, bence bunun önemli sebebi budur. (Sorularla İslamiyet)