3 aylık dönemler halinde gelir vergisi ödüyorsunuz. Yıllık kestiğiniz fatura toplamı 80-100 bin arası (tam hatırlamıyorum) rakamı geçerse 1. sınıf tüccar sayılıyorsunuz ve %15 olan gelir verginiz % 20 ye çıkıyor. Kazanç arttıkça (ciro) vergi dilimi %35 lere kadar varıyor.(Gelir vergisinde). KDV de ise %18 her ayın 24 ü ne kadar ödemek zorundasınız.
Faturaları kestiğiniz kdv siz toplamdan gider olarak düşüyorsunuz. Sizin şirketinize yaptığınız harcamaların faturları da kdv hariç toplam cironuzdan düşüyor. Benzin gıda yemek yol parası çalışan maaşı vs gider olarak düşebiliyorsunuz. Ofis eşyası, yazıcı gibi
kdv + gelir vergisi = %38 lik bir dilim. 10 bin tl de 3,800 tl verginiz oluyor.
İlk şirket kurduğunuzda kdv siz fatura kesmeyi talep edebilirsiniz. %0 la fatura kesersiniz 1 yıl kadardı sanırım ancak bu müşterilerinizin işine yaramayacağından uygun olur mu? bilemiyorum.
Kdv sadece kdv ile düşülüyor. Kestiğiniz kdv tutarından giderlerinizin kdv tutarı düşülür.
Saygılar
Faturaları kestiğiniz kdv siz toplamdan gider olarak düşüyorsunuz. Sizin şirketinize yaptığınız harcamaların faturları da kdv hariç toplam cironuzdan düşüyor. Benzin gıda yemek yol parası çalışan maaşı vs gider olarak düşebiliyorsunuz. Ofis eşyası, yazıcı gibi
kdv + gelir vergisi = %38 lik bir dilim. 10 bin tl de 3,800 tl verginiz oluyor.
İlk şirket kurduğunuzda kdv siz fatura kesmeyi talep edebilirsiniz. %0 la fatura kesersiniz 1 yıl kadardı sanırım ancak bu müşterilerinizin işine yaramayacağından uygun olur mu? bilemiyorum.
Kdv sadece kdv ile düşülüyor. Kestiğiniz kdv tutarından giderlerinizin kdv tutarı düşülür.
Saygılar
Teşekkür ediyorum, kafamda soru işareti kalmadı gerçekten berbat bir şeymiş hem kdv hem gelir vergisi devlet tam soyguncu olmuş , paypal ve hesap no ya ödeme alacağım.