Being adlı üyeden alıntı

MatreV Aslında yaşadığın sorun tam olarak BIOS değil GRUB sorunu olabilir (Bu bilgisayar gibi bir boot seçeneğini ilk defa görüyorum.)

Şimdi yapman gerekenleri söylemek gerekirse;
- Öncelikle kendine bir UBUNTU veya kullanmak istediğin dağıtımı indir.
- Rufus kullanarak bu ISO dosyasını Boot edilebilir bir USB belleğe yazdır.
- Bilgisayarını bu USB'den Boot ederek başlat (Windows 10'u yüklerken yaptığın gibi)
- Şayet Ubuntu'yu kaldırmak istiyorsan Ubuntu seçeneklerinden "Try without installing Ubuntu" seçeneğine geç. Yok Ubuntu'da olacak diyorsan doğrudan "Install Ubuntu" seçeneğini seç.
- Ubuntuyu kurmayacaksan söylediğim seçeneğe giriş yaptıktan hemen sonra Ubuntu Live sürümü açılacaktır. Sol sekmeden en üst simgeye bas ve oraya "Gparted" yaz. Karşına Gparted Edition isimli bir yazılım gelecek. Bu yazılımı kullanarak Ubuntu'nun kurulu olduğu bölümü biçimlendir ve uygula seçeneğiyle biçimlendirmeyi tamamlandır.
- Yok, Ubuntu'yu kuracağım diyorsan Install'ı başlat. Daha sonra disk bölümlemeyi özel olarak yap. Bu alandan eski Ubuntu'nun kurulu olduğu alanı Ext4 dosya biçimi olarak ve "/" konumu olarak biçimlendir. İkinci olarak da kendine RAM'in kadarlık bir alan daha oluştur ve bunu Swap olarak ata.
Kurulumu tamamla ve sonuçları yaz.

Hocam ben mint kurmak istiyorum. Yalnız ben unetbootin ile flash belleğe yazmıştım. Tekrar biostan ayarları yaparak girdiğimde karşıma GRUB diye bir ekran geldi tab a basarak belli başlı kodlar falan geliyor ordan yazmamızı istiyor epey uğraştım ama pek bi şey yapamadım. Tekrardan silip rufus ile yazayım birde yukarda arkadaş secure boot u falan kapatın yazmış öyle bir şey yapmama gerek var mı ? Bir de bende hiç setup ekranı gelmiyor ah orası bir gelse gerisini bir şekilde ayarlayabilirim belki ama bir türlü o ekran gelmedi.

Ek Olarak: LİNUX MİNT KURULUMU BAŞARIYLA YAPILMIŞTIR HERKEZE TEŞEKKÜR EDERİM.