Merhabalar misafir123 ,

Anasayfa ve diğer sayfaların hepsinde değişiklik yapmak istiyorsanız bu değişiklikleri tek bir php sayfası üzerinden yapmanız mümkün değildir , çünkü Wordpress tema mantığı 4 kolun şeklinde işlemektedir.

Peki nedir bu kolonlar ve nasıl düzenlenir ?


1.Header.php ==> Üst menünün ve sitenin genel yapısının bulunduğu bölüm.
--Header.php den Site İsmini , Açıklamasını , Etiketini ( Title , Description , Meta Tag)... tarzı şeyleri ve üst menü mevcut ise üst menünü düzenleme imkanınız vardır.

2.Sidebar.php ==> Sitenin sağ veya sol kısmında bulunan Kategorilerin , En çok Okunan gibi kısımların listelendiği bölümdür stil kodları direk olarak sidebar.php de yazmaya bilir , functions.php dende düzenleme yapmanız gerekebilir.

3.Kısım ise yazıların listelendiği bölümdür bu bölümü genellikle index.php , page.php veya single.php de include header.php den sonra gelir bu kısımlar , sayfalar içerisindeki stil kodlarını index.php , page.php veya single.php içerisinde girerek düzenliyebilirsiniz.

4.Footer.php ==> Sitenin en alt bölümüdür genellikle sidebar.php 'den sonra gelir Hızlı Menü , Copt. Yazısı veya Alt Menü gibi kısımların bulunduğu Footer (Alt Kısım)'ın düzenlenmesini buradan yapabilirsiniz..

Bu 4 php dosyasına erişerek "div" classlarına veya id lerine bakarak aynı dizinde olan style.css (bulunması mecburidir) 'den stil yazarak değişiklik sağlıyabilirsiniz.

Bu işlemleri yaparken bağlantı programı olarak Filezilla ve düzenleme programı olarak ise hızlı düzenliyebilmek açısından Notepad++ veya SublimeText 'i öneririz.

Saygılarımla , kolay gelsin..