Webmaster'lar neden reklamlara tıklamaz?

1. Günde internet karşısında en fazla zaman geçiren insanlar webmaster'lar olduğu için reklamlardan en çok bunalmış olan insanlar webmasterlardır.

2. Akıllı insanlar ilgilenmediği bir reklama tıklayıp haksız kazanç elde ettirmez, webmasterlar en akıllı insan statüsündedir.

3. Senelerdir girdiği her sitede, bulunduğu her forumda karşılaştığı şeyler reklam olduğu için, reklamlar webmasterlar tarafından düşman ülke statüsündedir. Birde mobil storelar içerisinde dahi artık gözümüzün içine sokulan, 5-10 saniye bekleten bir sisteme dönmüşken dünya bende artık hiçbir reklama tıklamıyorum, tıklamam. Özellikle de facebook twitter ve ligtv'de gördüğüm reklamlar eğer ilgimi çekerse direk site adresi yazıp girerim yine o reklama tıklamam. Yalnızca bana bilgi kazandıran sitelerde ilgimi çeken reklamlara tıklıyorum, genelimiz öyle yapıyor zaten.

4. Reklam içeriklerinin çoğu saçma geliyor bize. 4-5 senedir bir reklam var mesela, ALLAH seni izliyor tarzında bir yazı vardı şimdi ben onun neyine tıklayayım? Hayır tıklasam kendimi günaha girmiş gibi hissedecem. Bu ve bunun gibi çok fazla saçma, amaçsız reklamlar var.

5. Webmasterlar genelde teknolojik ve bilime dayalı reklamlara tıklarlar. Çünkü başka birşey ilgimizi çekmez. Arada istisna olarak futbol konulu reklamlara tıklarız birde.

İşin özeti böyle. :)