Türkiyede az da olsa başarı örnekleri mevcuttur. Mesela mynet somut bir örnektir.
Gelelim proje olayına. Bunun tanımını yapmamız gerekiyor. Çünkü bizde "proje" kelimesi yanlış anlaşılıyor gibi.
Formuları iyi takip ediniz. Bir domain alan konu açıyor ve soruyor "bu domainle nasıl bir proje yapabilirim ?

Proje demek: teknik altyapısı oturmuş, birikim sahibi birinin (maddi olarak değil) ne istediğini bilerek oluşturduğu taslaktır. Ve ne istediğini bilen biri, bir domainle, bir host paketiyle yada hazır bir scriptle karşınıza çıkmayacaktır.
Hali hazırda mevcut olan bir sistemi taklit etmek bir proje değildir.

Bir taslak bir başkasına benziyebilir. Ancak ürettiği değer/sonuç farklıdır. Bu haliyle bir fonksiyon gibidir. Bir çok fonksiyonun çalışma şekli aynıdır, tanımlanma biçimi benzerdir ama ürettikleri farklıdır.

Yukarıda yorum yazan arkadaşlardan bazılarının ifade ettiği destek olayı kısmen doğrudur. Ancak azimle yola çıkan biri elindeki projesine de güveniyorsa mutlaka istediğini alacaktır.

Bizdeki eksikliğin sosyolojik boyutları daha baskın. Özgüvensizlik en temel eleman.
Örneğin bizde aileler kendi çektikleri sıkıntıları çocuklarının da yaşamaması adına varlıklıysalar bunu ayarsız olarak çocuklarına yansıtıyorlar. Ve sanıyorlar ki çocuklarına verdiklere akaretler birer özgüven veya kişisel gelişim olarak meyvelenicek.
Varlığı zayıf yada olmayan ailelerin çocukları bu konuda daha şanslılar. Çünkü ellerinde var olan her damlanın kıymetini idrak ederek büyüyorlar.

Yazdıklarım belirli bir kimseyi işaret etmiyor ! Yazılanlar birer genellemedir ve kişisel düşüncelerimdir.

Yukarıda yazdıklarıma taban tabana zıt görüşte olan üyeler var ise, kendilerinden ellerindeki projeyi/projeleri burada paylaşmalarını rica ediyorum.
İyi forumlar..