Öncelikle selamlar.

Kısaltılan linkler bir backlink olarak görünür fakat şöyle bir durum vardır. Kısalttığınız linkleri indexlemeniz gerekir. Bunu yapabilmek içinde pingleme ve başka platformlarda kısaltılmış linkleri paylaşma tekniğini kullanabilirsiniz. İndex alabilen, daha doğrusu hızlı index alabilen yerlerde kısalttığınız linki paylaşırsanız eğer kısaltılmış link bir süre sonra index alır.

Bu link çeşidi redirect linktir. Direk yönlendirme yaptığı için redirect backlink alırsınız. Sadece kısalttığınız linke backlink kasmanız durumunda siteniz o link ile index alır ve direk yönlendirme linki almış olursunuz ki eğer kısaltma sitesi sağlamsa çok sağlam etki yaratabilir. Tabi 1-2 tane indexletme çok iyi şeyler olmuyor. Backlink yapısı bütünseldir her zaman.

Yani bu tarz linklerin kalitesi çok yüksektir fakat index aldırması zordur. Vakti olan ve sitesine gerçekten çok büyük değer verenlerin bu linklere index aldırarak backlink almalarını öneririm. Özellikle ana sayfalarına. Domain rankları çok yüksek olduğu için büyük etkiler yaratabilir. Bir anda sıralamada şaha kaldırma şansı bile var.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi forumlar, iyi çalışmalar diliyorum.