1-) sitemap'i ne zaman google a gönderecem
2-) dmoza kayıt vb. başka neler yapıcam bunları ne zaman yapayım
3-) Google indexlemesi için neler yapmam lazım ve ne zaman yapmam lazım.
4-) Site mapi ne zamanda bir google göndermem gerek?
5-) Bana tavsiyeleriniz ve yapmam gerekenler
1-) Boş index bile olsa YOAST kurmuşsun oradan sitemap adresini al Google web master yolla. sıkıntı olmaz. Güncellendikçe siten, sitemap Google her daim görür.
2-) Dmoz bir çok kişi tarafından önemsiz olduğu iddia edilse de DMOZ dmozdur.
Sıkıntı ise birçok şeyde olduğu gibi üçkağıtçı kişilerin DMOZ editörlükleri nedeniyle oluşan sıkıntılar. Dürüstçe işini yapan editörlerde her zaman yetişemedikleri için ve gerekli kurallara uyduklarından dolayı dmoz kaydı onaylamamaları nedeniyle bir çok kişi burun kıvırıp dmoz gereksiz der.
Sen siteni özgün içerikler ve gerekli kriterlere uygun yap, Dmoz ister onaylansın ister onaylanmasın SEO açısından faydasını göreceksin.
3-) Google web masterda "getir" kullanabilirsiniz. Ben pek kullanmıyorum hatta hemen hemen hiç. Yinede çok çabuk index almakta. Çok kullanmanızıda tavsiye etmem.
4-) YOAST kurmuşsunuz. Ekstradan bir sitemap eklentisi kurmanıza gerek yok. Yazı girdikçe site güncellendikçe yoast sitemapta güncellenmektedir.
5-) Domain hazır zannedersem.
Akılda kalıcı ve dikkat çekici güzel bir alan adı her zaman iş yapar.
- İçerikleri kendin girmeye özen göster.
- Title ve açıklamayı güzel kullan.
- Sayfa isimleri konu ile alakalı olsun.
- Sayfa görsel kullanıyor isen sayfa görseliniz, sayfa isminiz ile bire bir aynı olsun.
- Sayfa içeriğinde sayfa görselinden başka en az 1 tane daha resim kullan.
- Arama motorlarında kelime ile alakalı değişik varyasyonlarda ki kelimeleri eklemelisin.
- H TAG çok önemli kimse dikkat etmiyor. Sen dikkat et 1 adım önde ol.
- Site ismin ile alakalı e-posta adresi al.
- Sosyal sitelerde Face, Twet, Google + bu e-posta hesabı ile hesap ve sayfalar açıp bol bol paylaş.
- Asla ama asla sahte gönderimlerle işin olmasın. organik hit gönderimi yapan programlar v.s. PALAVRADIR. ileride zararını görme ihtimalin olabilir.
- Yaptığın sayfayı yayımladığın zaman 1-2 sitede analiz ederek eksikliklerini gider.
Günde 10 tane boş sayfa yapacağına günde 1 sayfayı adam gibi yap. Üst sıralara çıkacağın gibi düşmende zor olacaktır.
Liste uzatabilinir. İlk aklıma gelen kısaca cevap verdim. :D