isousluer adlı üyeden alıntı

Burada doğru olanı sırf batılılardan alıyoruz diye yapmayacağız gibi bir söylemde bulunmadım. Benim batıdan kastım da zaten dünyanın bir bölümü değil bir zihniyettir. Keşke batının doğrularını, gelişmişliklerini alabilsek her zaman. Ama biz batının doğrusunu değil ahlaksızlığını, yanlışlarını alıyoruz.

Günümüze kadar gelip günümüzdeki 1 Ocak yılbaşının temelini oluşturduğu sanılmaktadır cümlesini anlamamış olamazsın. Dediğin gibi yazılanı doğru okumak ve yorumlamak çok mühim.


Yılbaşının kutlanılmasının 'ahlaksızlık' ve 'yanlış' olduğunu nerden çıkardınız? Doğum günü kutlanır, özel yıl dönümleri kutlanırken takvimin yıl dönümünün kutlanılması neden böyle bir bakış açısına sahip?

Kaldı ki her ne kadar siz doğru bi yorumla Noel ve Yılbaşını ayırabildiğinizi söyleseniz de bir çok kişi yılbaşı kutlamanın noel olduğunu sanıyor ne yazıkki.

Ek Olarak: Dini bilginiz olduğunu düşündüğüm için soruyorum, yorumlarda da yer almış. Hz. İsa'da Hristiyanlık dininin bir peygamberiyken, onları da onların kültürleriyle yıldönümünü anmak (tabii ki yılbaşından farklı, işte bu noel) gerçekten dini açıdan zararlı mı?