Oğulcan adlı üyeden alıntı

Yılbaşının kutlanılmasının 'ahlaksızlık' ve 'yanlış' olduğunu nerden çıkardınız? Doğum günü kutlanır, özel yıl dönümleri kutlanırken takvimin yıl dönümünün kutlanılması neden böyle bir bakış açısına sahip?

Kaldı ki her ne kadar siz doğru bi yorumla Noel ve Yılbaşını ayırabildiğinizi söyleseniz de bir çok kişi yılbaşı kutlamanın noel olduğunu sanıyor ne yazıkki.

Ek Olarak: Dini bilginiz olduğunu düşündüğüm için soruyorum, yorumlarda da yer almış. Hz. İsa'da Hristiyanlık dininin bir peygamberiyken, onları da onların kültürleriyle yıldönümünü anmak (tabii ki yılbaşından farklı, işte bu noel) gerçekten dini açıdan zararlı mı?

Öncelikle şunu söyleyim, ben ne doğum günü kutlarım ne özel bir gün. Böyle günlerle hiç alakam olmaz. Yılbaşı da benim için sıradan bir gündür. Elbetteki noel ve yılbaşı farklıdır. Fakat her yıl aradaki fark azalmaktadır. Benim inancıma göre yılbaşında dansöz, alkol, sınırsız eğlence vs. ahlaksızlıktır. Bu sadece yılbaşında değil genel olarak böyle ama bunlar sırf yılbaşına özel yapıldığı için örnek veriyorum. Sana göre bunlar ahlaksızlık olmayabilir.

Bir Müslüman için İslamiyet dışında hak din yoktur. Bu yüzden Hristiyanlar'ın noelini kutlamak, hem de onların kültürleriyle kutlamak sakıncalıdır.