Sosyal Medya, gerek evimin içerisinde huzursuzluk yaşattırıyor gerek ise insanı strese sokuyor. Ancak şöyle bir şey var ki özel ailevi durumlar insanların bilmesini her ne kadar istemesem de doğru konuşmak gerektiği için bir kaç konuya değinmek istiyorum.

Facebook, üzerinde belli başlı sayfalarımız var, gruplarımız var ve anlık sohbet üzerinden görüşmeler sağlıyor ve telefona dayalı olarak ticaretimize devam ediyoruz. (İş akışı)

Anne baba ayrı olduğu için babam bana 850 km uzak bir mesafede ancak sosyal medya üzerinde her zaman onun neler yaptığını ne hissettiğini an ve an anlayabiliyor takip ediyorum. (Özlem duygusu)

Akrabalarım ile her gün telefon ile sürekli görüşme imkanım olmadığı gibi sosyal medya üzerinden bunları görmem mümkün elbette, bu yüzden duvarıma anlık olarak her bildirim düşüyor.

Uzun lafın kısası, Allah'ım hiç bir kimseye ayrılık yaşatmasın. Çok zor ve üzücü, bu yüzden facebook kullanma sebeplerim sadece üç taneden ibarettir. Ben facebooka muhtaç değilim, Oda bana muhtaç değil ve zaten son bir haftadır girmiyorum çünkü istemiyorum bile.

Bir çok anamız, babamız, kardeşimiz şehit edilen mehmetçiklerimizin resimleri paylaşılıyor altına beğeni yagıyor resmen beni de rahatsız ediyor bu tip şeyler O yüzden girmek istemiyorum. Ne yemek yiyor, nerede oturuyor, nerede dans ediyor, ne okuyor, ne yazıyor herkes yazıyor çiziyor artık 6 yıllık facebook kullanıcısı olarak ruhum daraldı ve uzak duruyorum.

Tabi kullanmak için de herkesin belli sebepleri var, seven var sevmeyen var kullanmaya mecbur kalan var daha fazla uzatmaya gerek yok durum bu şekilde yani herşeyin bir sebebi var :)