Merhabalar,

Üzerinde uzun süreler kafa yorduğum bir konudur. Tabii kafa yorduğum konu link kısaltma değil 301 yönlendirmeleridir.

Link kısalatmaların hepsi 301 değildir. 301 olanları daha çoktur. Mantık olarak 301'in ne olduğunu herkes biliyor yeniden üzerinden geçmeye gerek olduğunu düşünmüyorum.

Burada www.siteniz.com/elma-suyu-yapmakwww.siteniz.com/elma-suyu linkinize yönlendirmek ile, goo.gl/XX123'u www.siteniz.com/elma-suyu linklemeniz arasında fark yoktur.

Buradaki tek ince çizgi link'i url olarak mi verdiğiniz yoksa text üzerine mi linklediğinizdir.

Eğer Elma Suyu kelimeleri üzerine goo.gl/XX123'i linklemiş iseniz goo.gl/XX123 elma suyu kelimeleri için bir değere sahip olacaktır. Ve her farklı içerik içerisinde bu yapıda link vermek kalitesini ve güçünü katlayacaktır.

Kısaca özetlemek gerekir ise. 1 adet link kısaltıp bu kısaltılmış link'i aynı anahtar kelimeler ile linkleyip birden fazla özgün/katma değeri yüksek içerikte yer vermek, çok daha fazla etkili olacaktır.

Bu link kısaltma olayını bir tık daha ileri almak isterseniz,

Olası bir algoritma güncellemesinde ceza almak, link aldığınız sayfanızın içeriğini değiştiremek, url yapısını değiştirmek gibi vs. vb.

www.kendilinkkisaltmasiteniz.com/url şeklinde bir yapı oluşturmanız ve bu yapıyı modifiye edebilmenizdir. İstediğiniz zaman kısaltılan link'in gideceği link'i değiştirmek veya silmek.

Tabi bu işlem çok fazla manipüle edilebilir. Şuan için etkisi yüksek olsada Google bu işleme manuel bir ceza uygulama olasılığı yüksektir. Abartmadan yapılacak bu işlem güçlü etkiler gösterecektir.

Saygılarımla,