Bu link kısaltma olayını bir tık daha ileri almak isterseniz,

Olası bir algoritma güncellemesinde ceza almak, link aldığınız sayfanızın içeriğini değiştiremek, url yapısını değiştirmek gibi vs. vb.

www.kendilinkkisaltmasiteniz.com/url şeklinde bir yapı oluşturmanız ve bu yapıyı modifiye edebilmenizdir. İstediğiniz zaman kısaltılan link'in gideceği link'i değiştirmek veya silmek.

Tabi bu işlem çok fazla manipüle edilebilir. Şuan için etkisi yüksek olsada Google bu işleme manuel bir ceza uygulama olasılığı yüksektir. Abartmadan yapılacak bu işlem güçlü etkiler gösterecektir.

Saygılarımla,

i1y4s hocam işte tam da yerine değindiniz :) Benim de en çok kafamı karıştıran nokta.Günlerdir bu konudaki tecrübeleri okuyorum. Bu konudaki manipule etme olayını da iyice düşündüm anti seo bile yapılabilir.

İşte asıl merak ettiğim sormaya çalıştığım şey burası.

İstediğiniz zaman kısaltılan link'in gideceği link'i değiştirmek veya silmek.

Konuda da örnek vermiştim. Bazı sezonluk işler olur. Ya da site değişikliği yaparız. Yani artık www.sitem.com a değil de www.sitem.net e backlink oluşturmak isteyebilirim. Bunun bir çok sebebi var. İlk sitemiz ceza almış olabilir. Ceza almış sitenin bizzat kendisi baska siteye 301 çekmenin hiç bir anlamı yok. Fakat ceza alan siteye çıkan backlinklerin zararsız, faydalı olanları yeni siteye yönlendirerek binlerce liralık backlinkleri kurtarabiliriz. İlyas hocam sanırım aynı olayı düşünüyoruz.

Acaba nasıl bir etki söz konusu olur. Kendi link kısaltma servisimle kısalttığım linklerle backlink alacağım. Backlink aldığım site baktım ki ceza aldı falan, kısaltılan linkleri yeni siteme yönlendirrim. Bu şekilde sıkıldıkça değişim yapabilirim :)