Bana göre herşey eğitimle başlar. Lakin İstanbul Üniversitesinin içinden biri olarak söylüyorum, eğitim Amerika ve İngiltere üniversitelerindeki gibi üst düzey kaliteli bir eğitim değil. Yönetim ve iş adamalarına çok iş düşüyor. Eğitim yönetimin altında adeta eziliyor.

Girişimler ve girişimciler için destek vermesi gereken iş adamlarında ise sağlam bir duruş maalesef yok. Özgün projeler üreten bir çok insan tanıyorum. Şartlar bu projelerin gelişip büyümesi için müsait değil. Hal böyle olunca marka değeri sükse yaratacak fikirler ve projeler bizden çıkmıyor.

Bugün Türkiye şartlarında isteyerek bir öğrencinin okula gidesi bir çalışanın ofise gidesi içinden gelmiyor. Şahsen ben gideni tanımıyorum. Yabancıların ofislerini gördüğümüz zaman konuda yer aldığı gibi yorumlar yapıyoruz.

Böylesine beklentiler için toplum olarak hükümet olarak özel sektör olarak herkesin bu olayı benimsemesi inanması ve herkesin üzerine düşeni yapması gerek. şu an içerlendim .(

Ben bugün Türkiye'de yer alan en büyük gazetelerin biri olan Hürriyet'in genel yayın yönetmeni ile de görüştüm, Türkiye'nin en önemli girişimcilerinden olan Baybars Altuntaş ile de; sonuç fikir ve proje var, etüdler yapılmış, pazar araştırılmış, yerli yabancı pazarlar bile elden geçirilmiş lakin sonuç sıfır.

facebook üzerinden yapılan yorum güzel bir örnek yabancı dil sıkıntısı bile ülkemizin okullarında yeni yeni masaya yatırılmaya başlandı. ben 12 sene okuduğum ilkokul ve orta öğretim boyunca ingilizce eğitimi almamıştım.