BiELOF adlı üyeden alıntı

ehliblog BakalimBilelim teknik servis sitelerinden örnek göstermişler.

Şu ana kadar sadece kombi ve klima servis firmalarına yaptığım çalışma olduğu için o açıdan değerlendireyim.

Bahsettiğiniz gibi kelime ile alakalı ciddi anlamda felaket denilecek şekilde makaleler yazılıyor.

Böyle olması öncelikle makale yazarlarından çok site ile ilgilenen kişilerden kaynaklanmaktadır.
Aynı zamanda;

[*]Fazla para vermeyeyim,
    [*]İşi bilmeyenlere yazdırılması,
    [*]Yaptığı işe özen gösterilmemesi
bu listeyi uzatabilir.

Çok önceleri wmaracı üzerinden bir kişi ile anlaşmıştık. Oldukça güzel yazılar yazmaktaydı. Sıkıntı ise her zaman makale tesliminde gecikmeler yaşanması nedeni ile kendisiyle şu anda çalışmıyorum.

1-2 site için mecburiyetten birileri ile çalışmıştım. Sonuç fiyasko oldu. Her ne kadar yazılar özgün olsa bile anlamsız cümlelerin olduğu bir yazıyı bırakın okumayı kopyala/yapıştır siteye ekler iken tiksiniyordum.

Sonra makale almak için sitede makale yazanların mesajlarını takip etmeye başlamıştım. 2 kişi ile anlaştım. 1 tanesi yazdığı yazılar oldukça berbattı. Düzeltene kadar kendim yeniden yazsaydım daha iyiydi.

musesuel ilk makale siparişimde güzel yazmasına rağmen attığım özel mesajı okumamış ve düzenlemeleri ben yapmıştım. Fakat sonraları kendisinden bana özel olarak "şablon halinde makale" istediğimi belirtmiştim.

Oldukça güzel yazılarını tamda istediğim gibi şablon halinde makale yazıp bana da siteye eklemek kaldıktan sonra siteye makale eklemek ve 3 ay sonra sitenizi zirvede görmek keyif verici oluyor.

Açıkcası 100 kelime 1 tl makalelerden pek hayır gelmiyor :D

Merhabalar hocam, makale yazımı konusundan ben de devam edeyim... Bakın burada sayısız makale yazarı var. Ben beğenmediğim işi, ticaretimin karşı tarafındaki kişiye hiç yansıtmayan, yansıtamayan bir adamım. Açıkcası ben utanıyorum. Yaklaşık 1 yıldır yayında websitem... İlk üç dört ayda siteyi de aktif tutmak adına makale alımı işine giriştim. Esasen sonucun istediğim düzeyde asla olamayacağını bilerek. Sadece 3 kez makale aldım. Bunların ilk ikisini neredeyse yüzde 50 oranında ben değiştirip düzenledim. Sonuncusu ise tam bir fiyaskoydu. En Uygun Fiyatlı Otomatik Vitesli Arabalar" konulu bir makale istemiştim. Arkadaş gitmiş 2013 yılında bir gazetenin fotogaleri şeklinde aynı başlıktaki bir haberini yazıyı döküp göndermiş. Makaleyi bir okudum, ulan otomatik vitesli arabalar bu kadar ucuz mu ya, diye söylendim kendi kendime. Neredeyse otomatik vites araba alacak boyuta geldim uygun rakamları görünce. Tam bir komedi. Yıl 2015, istediğim makale ise 2013ten bir haber....

Son olarak söyleyeceklerim;

Ben seo olayından derinlemesine anlamam. Lakin şu var ki yazabileceğimi düşündüğüm konuda da yazının en mükemmelini yazabileceğimi iddia ederim. Hem ziyaretçinin okuyabileceği sadelikte hem de anlayabileceği derinlikte...

Burada toplu iş alıp 5-10 liraya tanıtım yazısı almak isteyenler işi bozuyor. Makaleye bir bakıyorsun, imla hatalarından tutun da yanlış telaffuzlara, kelime sayısının yetersizliğinden anlatımdaki iticiliğe varana dek tek kelimeyle berbat.

Tanıtım yazısı yayıncısı biri olarak ayda 10 tane tanıtım yayınlayacağıma kendim kaleme aldığım ve maddi açıdan tatmin bırakacak şekilde ücretlendirilen 5 tanıtım yazısı yayınlarım daha iyi. Peki böyle mi yapıyorum? Tabiki de hayır. Tanıtım yazısı 15 tl diyoruz mırın kırın ediliyor.