kardeşim sitene kim gelirse sunucun sana onun ip adresini verir.sitene sen girdiysen senin ben girdiysem benim ip adresimi görürsün senin dediğin gibi olduğunda cloudflare girmiş geziyor demektir çünki oda siteni cache liyor. ben uzun zamandır cloud üzerinden yayın yapıyorum fayda gördüm zarar görmedim ve ben giren tüm ipleri görebiliyorum.
burdan yola çıkarak sen cloud yapılandırmanı gözden geçir derim
burdan yola çıkarak sen cloud yapılandırmanı gözden geçir derim
hocam herhangi bir ayar yapmadım açıkçası sadece site ekledim ve ns adreslerini yonlendirdim simdi girip kontrol ettim yine aynı şekilde ornegin cpanelden giriyorum siteme son girenlere bakıyorum bazı IPler var kendim bir sayfayı açıp o sayfadaki IPyi alıyorum bakıyorum cloudflare IPsi görünüyor benim IPm yok ortalıkta
Merhabalar,
Cloudflare sunucunuz ile ziyaretçi arasındadır, doğal olarak cloudflare nin ipleri analytics gibi harici sunuculara ait kod yapıları ile görüntülenecek ve ziyaretçi ip leri değil cloudflare nin ip leri okunmuş olacaktır.
Sunucunuzdaki ilgili eklenti yani mod_cloudflare X-Forwarded-For mantığıyla Client IP in Header kullanır ve yalnızca sizin sunucunuz içerisinde gerçek ip lerin görülmesini sağlar.
Bu durumu örneğin centos ise sunucunuz netstat ile gözleyebilirsiniz. Yalnızca cloudflare iplerinin listelendiğini görebilirsiniz.
Cloudflare ipleri : https://support.cloudflare.com/hc/en-us/articles/200169296-How-do-I-whitelist-CloudFlare-s-IPs-in-htaccess-
Saygılarımızla ...
Cloudflare sunucunuz ile ziyaretçi arasındadır, doğal olarak cloudflare nin ipleri analytics gibi harici sunuculara ait kod yapıları ile görüntülenecek ve ziyaretçi ip leri değil cloudflare nin ip leri okunmuş olacaktır.
Sunucunuzdaki ilgili eklenti yani mod_cloudflare X-Forwarded-For mantığıyla Client IP in Header kullanır ve yalnızca sizin sunucunuz içerisinde gerçek ip lerin görülmesini sağlar.
Bu durumu örneğin centos ise sunucunuz netstat ile gözleyebilirsiniz. Yalnızca cloudflare iplerinin listelendiğini görebilirsiniz.
Cloudflare ipleri : https://support.cloudflare.com/hc/en-us/articles/200169296-How-do-I-whitelist-CloudFlare-s-IPs-in-htaccess-
Saygılarımızla ...
hocam ben cpanelden girip bakıyorum siteme en son girenlere bütün IPleri kontrol ediyorum yukarıdaki arkadaşa da yazdım bütün IPler cloudflare ye ait kendi IPmi de değişik gösteriyor aynı şekilde herkesinki böyle
yukarıdaki arkadaş ben gerçek IPleri görebiliyorum demiş bende boyle bir durum yok hangisi normal bunun?
bir de boyle olduğu için asıl sorumu tekrar sorayim bir spam IP siteme girdiğinde de bu IPyi cloudflare olarak görüyorum bu durumda spam saldırısı olup olmadığını anlayamam bütün IPler clouda ait. ancak giren bu spam IPleri google gerçek IPlerini görebiliyor sanırım nasıl görüyor bilmiyorum o durumda da googlenin gözünde spam IPler gezen bir site olarak görünüyordur sitem bu da seo ve adsenseye zarar vermez mi?
ancak bunu bile anlayabilmem mümkün değil şuanda saldırı var mi yok mu asil sorum ise yukarıdaki yani benim giremediğim de googlenin gördüğü gerçek IPler