ececan adlı üyeden alıntı

:) Teşekkür ederim cevabınız için. Şunu da ekleyeyim, bu konuların cahili değilim, uzun yıllardır işim de dahil olmak üzere bu konularla ilgiliyim fakat SEO tamamen uzmanlık alanım değil.

Kaldı ki uzman olsam bile algoritmalar değişmekte. Gönül isterdi ki yabancı sitelerde sorduğumdaki gibi birileri birkaç veri sunarak cevaplasın ama bu şu an için mümkün görünmüyor pek. Yani ben sıfır bilgiyle sormuyorum aslında bunu, sadece yanlış bilgileri düzeltmek adına tartışma formunda ilerlemesini diliyorum.

Anadizinde de kaliteli şeyler yapabilirsiniz demişsiniz fakat örnek vermek gerekirse bir video sitesine ne kadar çalışma yaparsanız yapın, özellikle de kullanıcıların ekleme yapabildiği video harici diğer tüm sitelerde arama motorlarının gözünde yükselmek üzere yapabileceğiniz şeyler sınırlıdır.

Benim durumum da buna benzer bir durum olduğu için anadizini altdizin ile yükseltmeye çalışmaktan bahsediyorum.

Örneğin benim anadizinimde fazlaca link çıkışı olacak, içerik az olursa link çıkışları siteyi spam'e kadar götürebilir. Bu içerik azlığını blog dizininde giderebilir miyiz, google bu siteyi ayrı değerlendirir mi bunu tartışmak istiyorum.

(Yukarıdakilerin hepsi size cevap olarak değildir. Sizin cevabınız ayrı değerlendirileceğidir. Teşekkürler cevabınız için. :)


Sadece yardımcı olmak adına yazmıştım, agresif bir tutumum yoktu aslında. Neden böyle bir açıklama yaptığınızıda anlamadım keza bilgi eksikliğine yönelik bir yazımda olmamıştı.

Video yada benzeri şekilde içerik üretilen bir platformunuz varsa dikkatli olmalısınız, burada gözden kaçan bir durum olacaktır, o da google'ın içerik politikaları, örnekle siz video içerikleri üretirken yada kullanıcılar, başlıkları ne kadar özgün girerse girsin bir süre sonra spama düşebilir, tekrarlayan başlıklar, ve etiketler ile böyle olursa, siteniz google tarafından değerlendirmeye alınıp bir takım cezalar alabilir. Bunların sebepleri kopya içerik, tekrarlayan anahtar kelimeler yada ziyaretçiye fayda sağlamayan içerik şeklinde. Tabi bunlar spam şekilde yapılan çalışmalar için söylediğim bir bilgi.

Tavsiyem içerikler üretilirken kullanıcıların özgün açıklamalar eklemelerini sağlayın örnekle video içerisindeki kişiden, olaydan yada video ile alakalı yazılar girmesini sağlayın yada onay sürecinde bunu siz yapın. Aksi halde sağlam bir yatırım ile açılmaz ise site blog kısmının sağladığı artı da pek etki etmeyecektir keza çoğu zaman videolar anasayfa üzerinden değer alıp sıralamaya girecektir, anasayfada yer alan içerikler SEO uyumlu değil yada google içerik politikasına aykırı ise zararlı olacaktır. Başarılar dilerim.